Macaulay Culkin solliciteert bij J.K. Rowling na ophef racisme

Macaulay Culkin solliciteert bij J.K. Rowling na ophef racisme

Voormalig kindsterretje reageert op ophef rondom slang Nagini met zijn cv.

Voormalig kindsterretje Macaulay Culkin zou graag een rolletje willen spelen in het vervolg op Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Via Twitter richtte Culkin zijn open sollicitatie rechtstreeks tot Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling, die ook de scripts van de Fantastic Beasts-filmserie schrijft. Hij deed dit nadat Rowling door een aantal fans werd beschuldigd van racisme.

Woensdagavond heeft acteur Macaulay Culkin openlijk zijn steun uitgesproken voor Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling, die door sommige fans werd beschuldigd van racisme. In de laatste trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald was te zien hoe een vrouw door haar vervloekte bloedlijn verandert in Nagini, de bekende slang van Voldemort. In de aankomende film wordt dus eindelijk de achtergrond van de slang verteld.

De rol van Nagini wordt gespeeld door de Zuid-Koreaanse actrice Claudia Kim - en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Het feit dat uitgerekend een Aziatische vrouw verandert in het 'huisdier' van een machtige, blanke man is opvallend racistisch volgens sommige kritische fans. Culkin verdedigde de creatieve keuze van Rowling door op Twitter te schrijven: "Nagini kan zijn wat zij wil zijn. Ze is een sterke vrouw... uh... slang!"

Culkin - inmiddels 38 - werd natuurlijk bekend door zijn rol als 'dat ene jongetje dat per ongeluk thuis achterbleef' in Home Alone (1990). Na zijn carrière als acterend kindsterretje stopte hij eigenlijk min of meer met acteren. Deze open sollicitatie lijkt er in ieder geval op te wijzen dat Culkin weer zin heeft om op het grote witte doek te verschijnen. De kans dat hij ook daadwerkelijk een rol gaat krijgen in het derde deel van Fantastic Beasts lijkt klein. Rowling heeft in ieder geval nog niet geantwoord.

NieuwsFilm

meest populair