'Venom' altijd gepland als PG-13 film

Een R-Rating was niet nodig.

Venom is een behoorlijk gewelddadig personage in de comics. Dat zorgde ervoor dat fans aannamen dat de live-action film rond het personage een R-Rating zou krijgen. Maar die verwachting werd niet vervuld. Sony ging in plaats daarvan voor een PG-13 rating. Nu vertelt regisseur Ruben Fleischer dat dit altijd de bedoeling was.

"We hebben het alleen maar over de film gehad als een PG-13 project," aldus Fleischer. "In het verleden heb ik wel eens verteld dat we hem zo gewelddadig mogelijk wilden maken. The Dark Knight was daarin altijd een referentiepunt. Dat liet volgens mij zien hoe ver je kan gaan met PG-13. Ik bedoel, in die film lieten ze zien hoe iemand een pen door zijn hoofd kreeg. Dus ik bedacht me dat je ook een PG-13 film kon maken waarin iemands hoofd afgebeten wordt."

Fleischer staat om die reden dan ook volledig achter de rating, of fans dat nou opmerkelijk vinden of niet. Vanuit Sonys perspectief is het ook niet heel gek; de studio wil een zo breed mogelijk publiek aanspreken met zijn films en zoveel mogelijk geld verdienen. Dat zal naar het schijnt ook wel lukken, want de box office voorspellingen zijn goed.

Vanaf 4 oktober in de bioscoop!



NieuwsFilm

meest populair