Waarom de nieuwe 'Halloween'-film dezelfde naam opnieuw gebruikt

Waarom de nieuwe 'Halloween'-film dezelfde naam opnieuw gebruikt

Regisseur David Gordon Green legt uit!

Op de laatste dag van deze maand vieren de Amerikanen zoals gebruikelijk Halloween. De feestdag staat in het teken van alles dat griezelig is. In de filmwereld heeft het leven gegeven aan allerlei horrorfilms. De bekendste zal vermoedelijk de Halloween-reeks zijn. Dit jaar worden liefhebbers op een nieuw en bijzonder deel getrakteerd. Het is een direct vervolg op het origineel dat uit 1978 komt en vindt in Jamie Lee Curtis opnieuw de hoofdrolspeelster. Apart genoeg draagt de film van David Gordon Green dezelfde titel.

Daar komt bij dat het de derde keer is dat de naam gebruikt wordt in deze slasher-serie. Rob Zombie hanteerde dezelfde benaming voor zijn remake, die uit 2007 komt. Het is iets waar de Amerikaanse Green van op de hoogte is. Hij beseft dat het mogelijk een vreemde zet is, maar het heeft een duidelijke reden. Dat onthulde hij aan Entertainment Weekly.


"Dat was een vreemde discussie," begint Green. "Want weet je, noemen we het anders 'The Shape?' Of noemen we het 'Halloween Returns?' Wat voor naam geef je het? Technisch gezien is het de derde 'Halloween II.' We kwamen bij het punt aan dat we zeiden: 'Nou, we willen mensen ook niet, niet uitnodigen.' We willen niet dat mensen, die onbekend zijn met de vorige films, denken: 'Ik heb wat in te halen.' Dus toen besloten we, om het eenvoudig te houden, de film gewoon 'Halloween' te noemen."

Nederlanders kunnen de film in de bioscoop zien vanaf 1 november, een dag na Halloween. Het origineel uit 1978 is gemaakt door John Carpenter, die samen met zijn zoon de muziek voor het nieuwe deel heeft verzorgd. Dat deden ze samen met Daniel Davis. 8 september ging de slasher in première tijdens het filmfestival van Toronto. Universal Pictures' creatie heeft tot op heden positieve reacties gekregen.

NieuwsFilm

meest populair