Michael Jackson wilde James Bond spelen

Michael Jackson wilde James Bond spelen

Al is het wel te begrijpen dat het er nooit van gekomen is...

In de filmwereld komen er vaak James Bond geruchten langs. Zo was het bijvoorbeeld erg lang onduidelijk of Daniel Craig nog een laatste keer 007 zou spelen dus hebben we het allemaal al over heel wat mogelijke kanshebbers voor die rol gehad, zoals o.a. Idris Elba, Tom Hardy en Henry Cavill. Maar in de jaren tachtig was er heel iemand anders die graag in de schoenen van 's werelds bekendste geheimagent had willen staan, namelijk niemand minder dan Michael Jackson!

Zo had de zanger van o.a. Thriller het erover met zijn agent Michael Ovitz en business partner Ron Meyer, maar dat verliep niet geheel naar wens van Jackson. Zo zei hij dat hij de ster van een grote actiefilm wilde worden, maar toen hij Ovitz en Meyer ervan probeerde te overtuigen, viel zijn hoed in een kommetje guacamole, wat de vergadering er voor Ovitz en Meyer heel wat grappiger op maakte, aangezien guacamole van Jacksons hoed bleef afdruipen. Op een gegeven moment barstten beide mannen in lachen uit en liep Jackson teleurgesteld de kamer uit.

Dit staat allemaal in Ovitzs nieuwe boek, Who Is Michael Ovitz. Zo zegt hij: ''Ik liep snel achter Michael aan en gedurende 15 minuten legde ik hem uit dat het echt niet zo was dat we hem aan het uitlachen waren maar dat het er alleen komisch uitzag. Michael geloofde me en was gelukkig niet langer geïrriteerd en zei toen tegen me: ''Oké, Ovitz, oké. Maar ik wil wel James Bond spelen''. Ik ben nog steeds blij dat ik toen niet weer in de lach geschoten ben...''

Ovitz was ook degene die 'The King of Pop' het slechte nieuws moest brengen nadat hij te horen had gekregen dat de rol niet voor Michael Jackson was weggelegd: ''Ik liet Michael weten dat hij te klein was, te gevoelig en niet geloofwaardig zou overkomen als de stevige en koelbloedige geheimagent''. Een filmcarrière heeft Michael Jackson dus nooit gekend, al was hij wel te zien als Agent M in Men in Black II, zoals dat hieronder te zien is.



NieuwsFilm

meest populair