Algemeen

Hanks en Roberts samen in Charlie Wilson

door FilmTotaal op 12.01.2006 om 16:59 in Algemeen
Oscarwinnaars Tom Hanks en Julia Roberts waren nog niet eerder samen in een film te zien, maar daar gaat verandering in komen. Roberts is namelijk toegevoegd aan de cast van Charlie Wilson's War, een film waar Hanks al eerder aan verbonden was.

De film vertelt over het Texaans congreslid Charlie Wilson, die zijn carrière bijna kapot zag gaan toen hij begin jaren '80 in bad werd aangetroffen met twee coke-snuivende showgirls. Hij overleefde het schandaal echter en zag vervolgens toe op een van de meest succesvolle geheime CIA operaties ooit, waarbij financiële hulp werd gegeven aan Afghaanse verzetsstrijders.

Roberts zal te zien zijn als Joanne Herring, die bij Wilson pleitte voor steun aan het verzet. Mike Nichols (Primary Colors, Closer) is in onderhandeling voor de regie, al staat op IMDb dat Sam Mendes (American Beauty, Jarhead) dat ook is.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jusjuh

Avatar

Closer was super, American Beauty ook. Toch ben ik voor Mendes, aangezien Closer het moest hebben van het goede spel (wat hier ook wel zal zijn), maar het meest van het scenario.

filmsmurf

Avatar

De film lijkt mij te gaan over Amerikaanse (buitenlandse) politiek, intriges en schandalen. Nichols heeft in Primary Colors bewezen dat wel aan te kunnen. Over Sam Mendes zal je mij ook niet horen klagen. Ik las ergens dat Aaron Sorkin van de West Wing ook betrokken is in het project als maker van het script. Weet iemand of dit klopt?

Spider-fan

Avatar

Ik dacht dat Roberts helemaal zou stoppen met acteren na nog een aantal stukken op Broadway te spelen...
Was dat nieuws foutief, of besloot ze toch er een zesde huis bij te nemen?

Keyser Söze

Avatar

Hoopte eigenlijk dat zij een van de coke-snuivende showgirls zou zijn :E

SiriuSzzs

Avatar

Keyser Söze "Hoopte eigenlijk dat zij een van de coke-snuivende showgirls zou zijn :E"


Het is niet Pretty Woman 2 ;)

mbrio

Avatar

en zag vervolgens toe op een van de meest succesvolle geheime CIA operaties ooit, waarbij financiële hulp werd gegeven aan Afghaanse verzetsstrijders.


Ik zou het niet een van de meest succesvolle CIA operaties ooit noemen, eerder de meest rampzalige, aangezien het die operatie was die Osama Bin Laden de mogelijkheid heeft gegeven om Al Qaida op te richten... Tenzij de film een portret word van "Who is Who in the CIA's biggest blunders" lijkt het me een uitermate vreemd onderwerp om een film over te maken... Maar zullen wel zien.

filmsmurf

Avatar

Hmmm, ik geloof dat het doel van de operatie van de CIA was om de Sovjet-Unie te jennen in Afganistan.

Ik geloof dat het Zbigniew Brzezinski, de nationale veiligheidsadviseur van President Carter was die zei dat dit een uitgelezen mogelijkheid was om de Russen hun eigen Vietnam te geven. Op de punt heeft hij gelijk gekregen. Dit laat natuurlijk onverlet het monster dat zij op de lange termijn hebben gecreëerd.

Het doel wat de Amerikanen voor ogen hadden werd immers wel bereikt, namelijk de Russen zware verliezen toebrengen, zorgen dat zij hier al hun tijd, geld en middelen moesten inzetten zodat deze elders niet aangewend konden worden en hen uiteindelijk verdrijven uit Afganisthan door een stelletje fundamentalistische malloten die een werelbeeld hadden dat de middeleeuwen nauwelijks gepasseerd was. Vergeet niet dat Afganisthan voor het rode leger een grote en gevoelige nederlaag is geweest die de val van de Sovjet-Unie niet heeft ingeleidt, dan toch wel zeker bespoedigd.

Na dit geschiedkundige intermezzo, lijkt me dit (vooralsnog) toch zeker een film die de moeite van het kijken waard zal zijn. Tom Hanks als intrigant, ben benieuwd; hij speelt zelden 'bad guys'.

NieuwsFilm

meest populair