Algemeen

Eerste foto's Stephen King-film 'Pet Sematary'!

Herverfilming van de Stephen King-horrortopper.

door Bram de Groot om 09:00 in Algemeen
Verleden jaar was IT een groot succes en zo kwamen er meer opvallende Stephen King-verfilmingen voorbij. Volgend jaar verschijnen er in de bioscoop meerdere King-films, met uiteraard het vervolg op It, maar ook In the Tall Grass en Pet Sematary. Hieronder zie je een aantal eerste foto's uit de film!

De opnames voor de horrorfilm van regisseurs Kevin Kölsch en Dennis Widmyer (Starry Eyes) zijn eerder dit jaar al gestart en de film volgt een gezin dat probeert om te gaan met een groot persoonlijk tragedie. Nadat Louis Creed (Jason Clarke) erachter komt dat de begraafplaats naast zijn huis de doden tot leven kan wekken, besluit hij dat te gebruiken om zijn onlangs overleden zoontje weer terug te halen. Maar al snel komt hij erachter dat de opnieuw tot leven gebrachte mensen niet als zichzelf terugkeren, maar als kwaadaardige demonen.

Overigens zijn er eerdere verfilmingen verschenen van het boek, namelijk Pet Sematary (1989) en Pet Sematary II (1992). Andere rollen in deze nieuwe Pet Sematary zijn voor John Lithgow en Amy Seimetz. Vanaf 25 april 2019 in de Nederlandse bioscoop!

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

John Lithgow geweldige acteur

conspiracy

Avatar

Geweldig, maar ook zeer lastig boek. Confronterend voor ouders en subliem geschreven. Liet me toch altijd achter met een brok in mn keel en had zeker zijn enge momenten. De film kon me nooit helemaal bekoren, wellicht te gedateerd. Veel vroegere King film hebben dit probleem (oa Salems Lot). Een remake zie ik bij deze dan ook prima zitten. Wel jammer dat het plot eigenlijk al helemaal verteld wordt, hoe minder je weet hoe intenser het verhaal is, denk ik.

Overigens heb je ook nog de fantastische klassieke soundtrack van deze film met de gelijknamige titel van The Ramones.

Ereptile

Avatar

Ik herkende Lithgow haast niet! Inderdaad een geweldige en vooral diverse acteur!

Spider-fan

Avatar

Ik hoop dat ze er wel iets nieuws mee gedaan hebben, dat je niet zoals bij de remake van Carrie een exacte herhaling krijgt zonder dat het veel toevoegt aan het origineel. Origineel is wel één van de verfilmingen van King die dicht bij de sfeer van het boek blijft en zo ziet dit er ook uit.
Het probleem met verfilmingen van King is dat er zo veel in zijn boeken gebeurt, zoveel personages en zoveel zijlijnen in het verhaal, dat verfilmingen vaak meer een soort beknopte samenvatting lijken. Er is eigenlijk geen Kingverfilming die ik kan bedenken die alles van het boek in de film heeft gestopt, zelfs als ze er dichtbijblijven.

ThomasOMalley

Avatar

Ik heb altijd erg genoten van de originele twee delen. Laatst toevallig nog een docu gezien over deel één, aardig om eens te kijken als je een echte liefhebber bent.

Spider-fan

Avatar

Waar is een docu te zien over deel 1? Er is nooit echt een goede special edition van het origineel uitgekomen.

Eén van de dingen die ze weggelaten hebben in het origineel is het feit dat Jud Crandall getrouwd was en zijn vrouw Norma overlijdt. Als Gage terugkomt, confronteert de Wendigo in Gage Jud met het feit dat zijn vrouw vreemd ging toen ze nog leefde.
King heeft zelf het scenario van het origineel geschreven, dus geen idee waarom hij dit wegliet. En de cast van deze remake bevat wederom niet Norma's personage, dus het lijkt of het weer weggelaten wordt.

ThomasOMalley

Avatar

@Spider-fan
De docu heer Unearthed & Untold. Ik weet zo niet of 'ie ergens te streamen is, ik heb 'm illegaal naar binnengetrokken.

GreenHornet

Avatar

Is dit een remake of hervertelling van het boek

Goku32

Avatar

Kan niet wachten tot deze film.

Goku32

Avatar

Rukubrick die is er al geweest door king. En die was echt slecht

Artificialis

Avatar

Jason Clarke, laat maar.. Ik ben die kop inmiddels helemaal zat. Verder is er al een versie van deze film uit 1989, dus ik zie niet in waarom dit boek weer verfilmd zou moeten worden.

Spider-fan

Avatar

ThomasOMalley:

Bedankt. Hij is op regiovrije blu-ray verkrijgbaar, hij is vrij recent, eerder dit jaar uitgekomen.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Jason Clarke, laat maar.. Ik ben die kop inmiddels helemaal zat."
Dus jij bent bereid zowel First Man als Serenity over te slaan dit jaar. Zonde.

Artificialis

Avatar

Er is voor mij maar één Serenity, namelijk die uit 2005.

ThomasOMalley

Avatar

Dan blijft First Man nog over. En Serenity is geen remake, de film draagt alleen dezelfde titel. Al snap ik die aversie ook niet, er zijn genoeg voorbeelden van goede remakes en slechte remakes hebben nooit een negatieve impact op het origineel.

NieuwsFilm