'It'-actrice Sophia Lillis grijpt hoofdrol in thriller 'Gretel and Hansel'

De naargeestige film zal gemaakt worden door Oz Perkins, de zoon van 'Psycho'-ster Anthony Perkins.

Na haar opvallende rol in de nieuwe versie van It, boekt de jonge actrice Sophia Lillis aardig wat succes. Zo speelde ze de jongere versie van Amy Adams in de miniserie Sharp Objects, zal ze de hoofdrol vervullen in Nancy Drew and the Hidden Staircase en werkt ze uiteraard aan It: Chapter Two. Nu kunnen we daar Gretel and Hansel aan toevoegen, een thriller in handen van Oz Perkins.

Het scenario van de film schreef de laatstgenoemde samen met Rob Hayes en zal volgens bronnen het sprookje van Hans en Grietje (of Grietje en Hans in dit geval) zeer nauwkeurig volgen. Het plot dat we gekregen hebben onthult een verafgelegen en toverachtig landschap waar een jong meisje haar kleine broer door een donker woud gidst. Wanhopig zijn ze op zoek naar voedsel en werk, maar stuiten in plaats daarvan op een angstaanjagend kwaad.

Lillis kruipt in de huid van Gretel. Haar broertje is nog niet gecast. Filmmaker Perkins is de zoon van Anthony Perkins, bekend uit de Psycho-films. In 2015 leverde hij de lugubere horrorfilm The Blackcoat's Daughter (ook wel bekend als February) af. Het jaar daarop maakte hij de Netflix-horrorthriller I Am the Pretty Thing That Lives in the House. Het sprookje van de gebroeders Grimm wordt geproduceerd door Orion Pictures en Automatik Entertainment. Deze herfst starten de opnames in Ierland.



NieuwsFilm

meest populair