Chris Evans naast Daniel Craig in detectivefilm 'Knives Out'

Chris Evans naast Daniel Craig in detectivefilm 'Knives Out'

Rian Johnson hoopt deze af te maken voordat hij aan zijn nieuwe 'Star Wars'-trilogie begint.

Kort nadat hij officieel zijn Captain America-schild aan de wilgen heeft gehangen, gaat Chris Evans verder met zijn volgende project. Door Deadline is bericht dat het Knives Out is geworden, een detectivefilm van Rian Johnson, die zo te zien terug gaat naar zijn Brick-periode. Eerder is al vermeld dat Daniel Craig de hoofdrol zal vervullen. Over de rol van Evans is nog niets bekend.

Hetzelfde geldt eigenlijk over het plot. We weten dat het hoofdpersonage een detective is en dat Johnson hoopt dat hij even legendarisch wordt als iemand zoals Hercule Poirot. Volgens de filmmaker, die overigens zelf het script geschreven heeft, zou hij geïnspireerd zijn door de verhalen van Agatha Christie. Haar Murder on the Orient Express is vorig jaar nog uitgebracht door Kenneth Branagh. Momenteel maakt hij ook al werk van Christie's Death on the Nile.

Johnson's scenario, dat hij gedurende de zomer voltooide, zou veel interesse hebben gewekt tijdens het filmfestival van Toronto. De productie is in handen van Ram Bergman Productions en FilmNation Entertainment. Kennelijk beginnen de opnames al over een maand. Dat zou inderdaad inhouden dat de 25ste James Bond-film er voorlopig nog niet komt. Deze werd een tijdje geleden uitgesteld na het vertrek van regisseur Danny Boyle wegens creatieve meningsverschillen. Men zou oorspronkelijk deze herfst de spionagefilm opnemen.



NieuwsFilm

meest populair