Jamie Lee Curtis kwam niet aan de bak na originele 'Halloween'

Jamie Lee Curtis kwam niet aan de bak na originele 'Halloween'

Het duurde even voordat de actrice filmrollen te pakken kreeg.

Terug in 1978 zag de Amerikaanse slasher Halloween voor het eerst het daglicht in de bioscoop. Regisseur John Carpenter had voor het maken van de film een zeer klein budget tot zijn beschikking: zo'n 300.000 dollar. Hierdoor moest hij vooral op zoek gaan naar minder bekende acteurs. Na wat rolletje in tv-series haalde Jamie Lee Curtis op deze manier haar eerste filmrol binnen. Uiteindelijk ontpopte Halloween zich tot een kritisch en financieel succes. Curtis merkte er zelf weinig van.

Voor haar rol ontving ze op 20-jarige leeftijd een loonstrookje van 8.000 dollar. Tegenover Entertainment Weekly vertelde de Amerikaanse dat ze daarna moeite had met het vinden van nieuw werk. "De waarheid is dat 'Halloween' in de loop van een lange periode mijn leven heeft veranderd. Dat gebeurde niet onmiddellijk. Om eerlijk te zijn kwam ik niet aan de bak na de film."

Bekijk de afbeeldingZe legt uit: "Het enige werk dat ik kreeg was een 'Charlie's Angels'-aflevering waarin ik de beste vriendin van Cheryl Ladd ben en een professionele golfspeelster. We worstelen met alligators in een aflevering. Ook heb ik in de 'Love Boat' gezeten. Mijn moeder (Janet Leigh) speelde toen mijn moeder terwijl ik op huwelijksreis ging."

Uiteindelijk was het Carpenter zelf die Curtis uit de brand hielp. "Omdat de film zo'n groot succes was, en ik geen werk kon vinden, schreef John Carpenter de rol in 'The Fog' voor mij. En toen ik die gemaakt had, was ik in staat om een aantal andere horrorfilms te doen. 'Prom Night' en 'Terror Train.' Toen kon ik wat geld verdienen."

Veertig jaar na het succes van de film hoopt schrijversduo David Gordon Green en Danny McBride hetzelfde trucje uit te halen met hun eigen vervolg die dezelfde naam draagt. Ook hierin zal Curtis optreden als het karakter waarmee ze veel roem heeft vergaard. Vanaf 1 november kunnen Nederlanders de film in de bioscoop zien.



NieuwsFilm

meest populair