Peter Jackson wil over twee jaar Kuifje-film maken

Peter Jackson wil over twee jaar Kuifje-film maken

Lang geleden beloofd, maar er nooit gekomen.

Critici vonden hem geweldig. Maar in de Verenigde Staten presteerde de film The Adventures of Tintin van regisseur Steven Spielberg ondermaats. 80 procent van de 373 miljoen dollar die wereldwijd verdiend werd kwam van daarbuiten. Geen wonder dus dat het vervolg dat Peter Jackson zou maken al zo lang in de koelkast staat.

Vandaag vertelde Jackson dat er nog altijd aan gewerkt wordt. "Ik ben nog altijd van plan om hem te maken, " aldus Jackson. "Ik wil het script geschreven hebben, maar hoop dat we nog een Kuifje-film krijgen, eentje die ik geregisseerd heb. Deze zou Steven [Spielberg] produceren. Ik hoop binnen een jaar of twee aan de slag te kunnen. Ik bedoel, er gebeurt op dit moment helemaal niets, maar wat moet gebeuren, is dat ik ga zitten en een script ontwikkel. Volgend jaar ga ik dat proberen te doen."

Daar heeft de regisseur dan ook volgend jaar tijd voor. De afgelopen jaren was hij bezig met de Hobbit-trilogie, Mortal Engines en een documentaire rond de Eerste Wereldoorlog. Als dat gedaan is, zou er gewerkt kunnen worden aan een nieuwe film. Welk Kuifje-verhaal verfilmd wordt is nog niet zeker.



NieuwsFilm

meest populair