Horrorgenie George Romero liet 40 tot 50 scenario's achter

Horrorgenie George Romero liet 40 tot 50 scenario's achter

Hij was een druk schrijver.

George Romero overleed vorig jaar. De horrorlegende liet een nalatenschap vol horrorfilms achter. Een prachtig nalatenschap dat mogelijk nog aangevuld wordt. De weduwe van Romero, Suzanne Desrocher-Romero, stelt dat haar echtgenoot tussen de 40 en 50 ongebruikte scenario's achter heeft gelaten.

"George was een actief schrijver. Hij hield van schrijven en we hebben 40, 50 scripts liggen die hij heeft geschreven en veel daarvan is ook echt goed. Hij had veel te zeggen, en heeft nog altijd veel te zeggen, want daar ga ik voor zorgen. Het is mijn missie," aldus Desrocher-Romero.

Niet alles wat hij heeft achtergelaten, is een horrorscript. Zo is er het niet afgemaakte boek Road of the Dead. Tegelijk is het een film die Romero in 1973 opnam. "We gaan het restaureren en aan Romero-cinefielen vertonen. Het is een enge film, maar geen horrorfilm."

Het was Night of the Living Dead waarmee Romero op de kaart kwam te staan in 1968. Dat is een film die horror mengde met sociale problemen, zodat het horrorgenre een medium werd waarbinnen ook echt verhalen verteld worden met maatschappelijke relevantie.

NieuwsFilm

meest populair