Helena Bonham Carter over de plus- en minpunten van Harvey Weinstein

Helena Bonham Carter over de plus- en minpunten van Harvey Weinstein

"Niemand is volkomen slecht en niemand is volkomen goed."

Werken met filmproducent Harvey Weinstein - die door vele vrouwen beschuldigd is van seksueel misbruik - was een lastig verschijnsel, dat vertelt actrice Helena Bonham Carter in een nieuw interview met The Guardian. Zoals velen hebben omschreven vond zij hem ook een nare man, die erg intimiderend en een kwellende eikel kon zijn. Helaas had hij wel verstand van zaken, aldus de 52-jarige Engelse.

"Niemand is volkomen slecht en niemand is volkomen goed," begint ze. "Hij was erg sluw. Er zijn vele redenen waarom hij zo machtig was. Hij wist hoe hij een Oscarnominatie voor je kon krijgen. Ik ben allebei mijn nominaties aan hem verschuldigd. En hij had een goede smaak in films."

Zijn pluspunten verbleken echter bij de minpunten. Carter: "De manier hoe hij sommige mensen behandelde vond ik erg huiveringwekkend. Zonder enige vorm van respect. Er waren heel veel dingen over zijn gedrag waar ik het niet mee eens was. En ik bedoel niet op seksueel gebied. Ja, hij pestte. Er waren tijden dat Harvey me vroeg om iets te doen, wat ik weigerde. Ik wist dat ik me op glas ijs begaf. Me tegen hem verzetten was niet iets makkelijks, omdat ik wist dat ik mogelijk werk kon verliezen."

De actrice boekte echter vroegtijdig succes met haar carrière en kon die gedachtegang al snel achter zich zetten omdat andere filmmakers haar aannamen. Het huftergedrag van Weinstein was daarna een kwestie van uitstaan. "Het zijn zaken," vult Carter aan. Eveneens liet ze in het interview weten op de hoogte te zijn van Weinstein's seksuele praktijken met actrices: "Ik dacht dat het vrijwillig was."



NieuwsFilm

meest populair