Ook 'Venom 2' wordt niet R-rated

Ook 'Venom 2' wordt niet R-rated

Avi Arad geeft de reden.

Voor wie Venom al heeft gezien kan beoordelen of bloed etc. werd gemist in de superheldenfilm. Dit komt doordat de film niet R-rated (16 jaar) is. Nu blijkt dat ook het vervolg niet de hoogste leeftijdsclassificering voor bioscoopfilms krijgt. Producent heeft een - voor hem - logische verklaring. Er volgt een spoiler voor de creditscène.


"Als je Carnage hoort, is R het enige dat je kunt bedenken. Maar als je zijn verhaal kent, als je de strips echt kent, is het geen R. Hij heeft een gekwelde ziel. Het gaat niet over wat hij doet, aangezien we nooit hoeven te laten zien waar het mes naar toe gaat, waar het bloed vloeit. Wat getoond moet worden is wat zijn motivatie is. Was hij zo geboren? Of is het iemand waar we medelijden voor moeten hebben? Als we erin slagen om een villain te maken waar mensen om geven; jackpot!" - producent Avi Arad, tegenover Collider.

Arad heeft het over het personage Cletus Kasady, in de post credit scène van Venom gespeeld door Woody Harrelson. Hij groeit in de comics uit tot Carnage en zal dat ook gaan doen in Venom 2.

Cletus Kasady / Carnage's achtergrondverhaal is opvallend genoeg al uit de doeken gedaan tijdens New York Comic Con. Op een tentoongesteld notitieblokje van Eddie Brock (Tom Hardy) was te lezen dat Kasady verantwoordelijk was voor een afslachting in New York City en hij duwde een vrouw die niet met hem uit wilde voor een bus. Ook martelde hij als kind de hond van zijn moeder met een boor. Ook heeft hij zijn dode moeder opgegraven omdat hij haar miste.

Venom 2 heeft nog geen verschijningsdatum, maar Sony kennende zal deze waarschijnlijk voor 2020 gepland gaan worden. De grootste afhankelijkheden zijn de agenda's van Hardy en Harrelson.

NieuwsFilm

meest populair