Alec Baldwin beweert er bijna ingeluisd te zijn door de MeToo-beweging

Alec Baldwin beweert er bijna ingeluisd te zijn door de MeToo-beweging

"Dit is een vuur dat vers hout nodig heeft. En ze komen nu voor mij."

Als hij ooit een voorstander van de MeToo-beweging was, dan is hij dat vermoedelijk nu niet meer: acteur Alec Baldwin onthulde in een langdurig interview met The Hollywood Reporter dat zijn naam bijna door het slijk gehaald is middels een vals bericht over seksueel misbruik. Volgens de 60-jarige Amerikaan werd hij door een oud-collega gewaarschuwd.

Het zou om een actrice gaan waarmee hij in de jaren 80 werkte. Zij zou destijds minderjarig geweest zijn. De actrice vertelde aan Baldwin dat ze door een tijdschrift gevraagd werd naar zijn gedrag op de set. "Ze zei: 'Alec, ze hebben me opgebeld en volgens een garderobejuffrouw zou jij me seksueel misbruikt hebben. Ik zou constant op je schoot hebben gezeten en ze vroegen om commentaar.'"

Bekijk de afbeeldingDat bracht de acteur vanzelfsprekend van zijn stuk. "Ik antwoordde met: 'Mijn god, wat heb je ze gezegd?' En zij vertelde me: 'Ik zei dat het belachelijk was. Dat je mij nooit betast hebt.' Op dat moment dacht ik: 'Wow, ze zoeken naar mensen. Dit is een vuur dat vers hout nodig heeft. En ze komen nu voor mij."

Bekijk de afbeeldingTegelijkertijd heeft Baldwin het voor elkaar gekregen om met hetzelfde vraaggesprek een hele groep mensen boos te krijgen. Namelijk de Afro-Amerikanen. De acteur meldde namelijk: "Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen, en ik wil het ook niet verkeerd doen omdat alles in een mijnenveld met bommen veranderd is sinds ik Trump heb gespeeld, maar zwarte mensen houden van me."

Baldwin licht toe: "Ze zijn dol op me. Waar ik ook heenga - zwarte mensen gaan uit hun dak. Ik denk dat het komt omdat ze bang zijn voor Trump. Ik ga niet elke Afro-Amerikaanse persoon over één kam scheren, maar een groot aantal van hen zeggen: 'Dit zal slecht aflopen voor ons.'"



NieuwsFilm

meest populair