Celebrity

Alec Baldwin beweert er bijna ingeluisd te zijn door de MeToo-beweging

"Dit is een vuur dat vers hout nodig heeft. En ze komen nu voor mij."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Als hij ooit een voorstander van de MeToo-beweging was, dan is hij dat vermoedelijk nu niet meer: acteur Alec Baldwin onthulde in een langdurig interview met The Hollywood Reporter dat zijn naam bijna door het slijk gehaald is middels een vals bericht over seksueel misbruik. Volgens de 60-jarige Amerikaan werd hij door een oud-collega gewaarschuwd.

Het zou om een actrice gaan waarmee hij in de jaren 80 werkte. Zij zou destijds minderjarig geweest zijn. De actrice vertelde aan Baldwin dat ze door een tijdschrift gevraagd werd naar zijn gedrag op de set. "Ze zei: 'Alec, ze hebben me opgebeld en volgens een garderobejuffrouw zou jij me seksueel misbruikt hebben. Ik zou constant op je schoot hebben gezeten en ze vroegen om commentaar.'"

Dat bracht de acteur vanzelfsprekend van zijn stuk. "Ik antwoordde met: 'Mijn god, wat heb je ze gezegd?' En zij vertelde me: 'Ik zei dat het belachelijk was. Dat je mij nooit betast hebt.' Op dat moment dacht ik: 'Wow, ze zoeken naar mensen. Dit is een vuur dat vers hout nodig heeft. En ze komen nu voor mij."

Tegelijkertijd heeft Baldwin het voor elkaar gekregen om met hetzelfde vraaggesprek een hele groep mensen boos te krijgen. Namelijk de Afro-Amerikanen. De acteur meldde namelijk: "Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen, en ik wil het ook niet verkeerd doen omdat alles in een mijnenveld met bommen veranderd is sinds ik Trump heb gespeeld, maar zwarte mensen houden van me."

Baldwin licht toe: "Ze zijn dol op me. Waar ik ook heenga - zwarte mensen gaan uit hun dak. Ik denk dat het komt omdat ze bang zijn voor Trump. Ik ga niet elke Afro-Amerikaanse persoon over één kam scheren, maar een groot aantal van hen zeggen: 'Dit zal slecht aflopen voor ons.'"

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ja maybe is dit waar...of hij is bang dat er binnenkort echt iets anders naar buiten komt en dan wijst hij naar dit verhaal van een anonieme persoon als verdediging dat ze hem al eerder zochten.

Rich Art

Avatar

Ik denk dat hij best eens gelijk kan hebben... Dat het inmiddels een heksenjacht is geworden en zijn doel allang voorbij is, moge duidelijk zijn.

Ang3l

Avatar

"Waar rook is, is vuur".

Het ergste is, is dat zo'n beweging t maakt "Waar rook is, ZIEN mensen meteen al vuur". En je krijgt de tijd niet om je te verdedigen, want met social media is dat vuurtje al een bosbrand geworden. Of t nu bewust is aangestoken of niet.

Moviemagic

Avatar

Door #metoo weet je niet meer wie gelijk heeft als er iemand beschuldigd wordt. Je kan niet makkelijk bewijzen dat een vrouw bij de billen is gegrepen door een bekende acteur zo'n 20 jaar terug. De acteur in kwestie kan zich niet verdedigen en bewijzen dat het niet gebeurt is. In de media wordt je als acteur al snel afgeschoten. Hij verliest sponsors en filmaanbiedingen omdat alleen het gerucht al iets is waar ze niet mee in één lijn gezien willen worden.

chefry1983

Avatar

Het houd niet op, niet vanzelf.
Sommige mensensoorten willen maar niet uitsterven; hippies, junks en iedereen die #metoo steunt. Het moet een keertje ophouden.

Decepticon

Avatar

Ik ben het met Rich Art eens, zo komt denk ik de bekende ware identiteit van de media ook wel naar boven, zij zoeken gewoon naar nieuws en zijn niet bang om zelf iets de wereld in te brengen en dat eventueel vervolgens in iemand mond te leggen om maar aandacht te krijgen voor eigen gewin.

MelancholicAlcoholic

Avatar

@rich art

Een heksenjacht? Wat een bizarre leugen. Totdat Trump aftreedt, blijft #MeToo relevant. Het gebeurt, en zal blijven gebeuren totdat de machtsverhouding tussen mannen en vrouwen niet meer zo ontzettend scheef is.Dus wat? Omdat Baldwin (naar eigen zeggen!) vals beschuldigd is, worden er geen vrouwen meer aangerand, lastiggevallen etc etc.??? Echt ongelovelijk.

Ga maar es in het weekend voor een willekeurige club staan en let eens op de meisjes die langslopen.

Kan je lachen.

Viva de #MeToo beweging! Helaas is het nodig.

Alleen verkrachters vinden van niet.

nieuwslaatste nieuws

meest populair