Algemeen

Ook Warner Bros. komt met streamingdienst

Waarom ook niet?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Het lijkt ondertussen een beetje zijn doel voorbij te schieten: elk mediabedrijf lijkt wel een eigen streamingdienst te lanceren. Netflix begon er pakweg vijf jaar geleden mee. Amazon volgde en ook Hulu kwam met een eigen dienst, evenals DC Comics. Ondertussen werken ook Apple en Disney aan eigen streamingdiensten. Voeg aan dat lijstje ook maar WarnerMedia toe.

CEO John Stankey stelde dat zijn bedrijf volgend jaar al met een streamingdienst komt, met content uit alle hoeken van de merken. Het gaat onder meer om HBO, TBS en Warner Bros. Entertainment. De kosten van de dienst zijn niet bekend, of wanneer de dienst precies beschikbaar is. Mogelijk zal deze straks ook in Nederland beschikbaar zijn, al begint het vermoedelijk enkel in de Verenigde Staten.

Daarmee komen er steeds meer streamingdiensten op de wereld. Waar het ooit een wereldje was waarin je op één plek terecht kon voor zo'n beetje alle content, lijkt het erop dat we straks een stuk of wat verschillende streamingdiensten moeten hebben om alle content legaal te kunnen bekijken. Geen wonder dat er laatst bericht werd dat illegale piraterij langzamaan weer toeneemt.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Ik houd het gewoon bij Netflix. Die versplintering gaat de bedrijven veel klanten kosten want niet veel mensen nemen overal een abonnement voor.

Rutherford

Avatar

Tja, hoe rendabel gaat dat nog allemaal zijn? Eigen content lijkt me wel goedkoper om aan te bieden, maar toch.

centr1no

Avatar

Het gevaar is wel dat nieuwe streamingdiensten van grote studio's en uitgevers zoals Disney (en Fox) en WB straks hun content van Netflix weg gaan halen omdat ze het zelf aanbieden. Als Netflix alsnog nieuwe content van die studio's aan wil bieden zullen ze een stuk meer moeten betalen. Als ze het niet aanbieden zullen ze klanten verliezen. Als ze het wel doen zal de abonnementsprijs omhoog moeten.
Het zou ook zomaar kunnen dat deze nieuwe streamingdiensten helemaal niet in Nederland beschikbaar komen als ze aan domme regels moeten voldoen zoals een bepaald percentage Nederlandse content beschikbaar hebben.
De grote voordelen die het internet bied en die het 'illegale' downloaden hebben ten opzichte van de ouderwetse manier van verspreiding hoopten we allemaal bij legale alternatieven als Netflix te vinden maar bij Netflix worden al regiobeperkingen ingebracht en opgelegd.
Het hele gelul met regio-rechten, verschillende releasedatums en exclusieve streamingrechten per dienst gaan illegaal downloaden wel weer aantrekkelijk maken.

Master Of Films

Avatar

In feite heeft WB al 2 (kleine) streamingdiensten, namelijk DC Universe en HBO (bij ons is dat Ziggo monopolist van de kabel). Mocht WB nog verder gaan uitbreiden waar meer van WB's content bij WB terecht komt, dan heb je idd de situatie wat centr1no uitlegt. Dat is toch niet gunstig voor de consument, als er content van Disney, Fox, WB weg wordt gehaald bij Netflix (en evt. bij Videoland) om bij hun eigen streamingdiensten.

Ik blijf het zeggen. F**k die concurrentie, pleur alles bij 1 video portaal ala Spotify. Het wordt toch niet goedkoper voor de consument. Met versplinteringen bereik je ook niks mee daar wek je idd dat vlammentje voor 'illegale' downloaden weer mee.

Rich Art

Avatar

Ah, de terugkeer van de ouderwetse tv-zenders is weer daar.. Met het nadeel dat we alleen voor ieder zender apert moeten gaan betalen..

GreenHornet

Avatar

Ik heb liever dat ze alles via Netflix doen.
Bijvoorbeeld een NetFlix: WB channel waar je dan extra voor moet betalen bovenop Netflix bedrag.

Sparrow_LW

Avatar

Ik vermaak me nu nog met Netflix....voor goede films ga ik naar de bios.... enige download die ik meepak is die van Game of Thrones, simpelweg omdat ik niet voor één serie compleet van provider ga wisselen.... Heb jarenlang abonnement op HBO gehad, maar is natuurlijk belachelijk dat dat nu alleen maar via Ziggo kan.

aspers

Avatar

Wat een achterlijke bobo’s! Hier gaat dus niemand een abo opnmene. Denken ze echt dat ik mij ga aboneren op Disney én WB, én Netflix, etc, etc? Mensen gaan keuzes maken, of hun content weer illegaal binnenhalen omdat het juist veel te duur aan het worden is met al die verschillende aanbieders.

Werk eens samen!

Thiver

Avatar

centr1no "Het gevaar is wel dat nieuwe streamingdiensten van grote studio's en uitgevers zoals Disney (en Fox) en WB straks hun content van Netflix weg gaan halen omdat ze het zelf aanbieden. Als Netflix alsnog nieuwe content van die studio's aan wil bieden zullen ze een stuk meer moeten betalen. Als ze het niet aanbieden zullen ze klanten verliezen. Als ze het wel doen zal de abonnementsprijs omhoog moeten."

Volgens mij ziet Netflix deze bui al een poosje hangen en wordt daarom steeds meer ingezet op eigen content. Kijkend naar de huidige verdeling verwacht ik dat Netflix over vijf à tien jaar volledig afstapt van externe content. Hoewel Netflix momenteel marktleider is, kan het op termijn lastig worden als alle grote studio's een eigen streamingdienst opzetten; die hebben namelijk decennia aan content, terwijl Netflix pas een paar jaar bezig is...

aspers

Avatar

Dan zal Netflix toch echt met betere eigen content moeten komen. Tot nu toe zijn de films zeer matig. Daar ga ik niet voor betalen. Het beste kunnen ze zorgen dat ze zoveel mogenlijk serie’s binnenharken. Dat vinden de meeste mensen toch het leukst om te volgen.

GreenHornet

Avatar

Zolang Netflix de ideale distributie partner is voor de grote studios dan zal content ook niet verdwijnen. Kijk maar naar de CW series op Netflix NL

nieuwslaatste nieuws

meest populair