Ook Warner Bros. komt met streamingdienst

Ook Warner Bros. komt met streamingdienst

Waarom ook niet?

Het lijkt ondertussen een beetje zijn doel voorbij te schieten: elk mediabedrijf lijkt wel een eigen streamingdienst te lanceren. Netflix begon er pakweg vijf jaar geleden mee. Amazon volgde en ook Hulu kwam met een eigen dienst, evenals DC Comics. Ondertussen werken ook Apple en Disney aan eigen streamingdiensten. Voeg aan dat lijstje ook maar WarnerMedia toe.

CEO John Stankey stelde dat zijn bedrijf volgend jaar al met een streamingdienst komt, met content uit alle hoeken van de merken. Het gaat onder meer om HBO, TBS en Warner Bros. Entertainment. De kosten van de dienst zijn niet bekend, of wanneer de dienst precies beschikbaar is. Mogelijk zal deze straks ook in Nederland beschikbaar zijn, al begint het vermoedelijk enkel in de Verenigde Staten.

Daarmee komen er steeds meer streamingdiensten op de wereld. Waar het ooit een wereldje was waarin je op één plek terecht kon voor zo'n beetje alle content, lijkt het erop dat we straks een stuk of wat verschillende streamingdiensten moeten hebben om alle content legaal te kunnen bekijken. Geen wonder dat er laatst bericht werd dat illegale piraterij langzamaan weer toeneemt.



NieuwsFilm

meest populair