Algemeen

Groot plotgat 'Venom' bevestigd

Het valt ook niet te ontkennen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 11:34 in Algemeen
Ondanks dat heel wat betrokkenen een eindversie van een film zien voorafgaand aan de publieke release, worden bepaalde foutjes én ook grote plotgaten pas na release ontdekt. Dit laatste lijkt zo'n beetje het geval bij Venom. In de superheldenfilm zit een onlogische gebeurtenis, verhaaltechnisch gezien dan. Let op... spoiler!

Als in het begin van de film de symbioten op aarde neerstorten, dan ontsnapt één van hen, Riot. Hij vindt al snel een mens waaraan hij zich kort kan binden. Het blijkt dat de symbioot en zijn gastheer een 'match' moeten hebben. Is de match er niet, dan kunnen ze allebei sterven. In zijn zoektocht vindt Riot op een zeker moment een oudere vrouw. Als de film een tijdsprong van zes maanden maakt, dan keert die vrouw weer terug, al switcht de symbioot Riot snel met een nieuwe kandidaat. Hiermee wordt bevestigd dat de match met de oudere vrouw er helemaal niet is. En dat voor zes maanden...

In gesprek met Gamespot kon regisseur Ruben Fleischer niet anders doen dat het plotgat bevestigen.


"Ons idee was dat Riot de levenskracht gebruikte van wie hij ook tegenkwam, en als hij ze [van binnen] had opgegeten zou hij vervolgens een nieuwe gastheer vinden om hem verder te vervoeren... Ja, dat is een goede vraag... Het is - hopelijk - een van de weinige onlogische situaties. Maar we moesten een tijdsprong hebben om de ondergang van Eddie te laten zien, en dit is iets dat niet helemaal aansluit."

Toch probeerde Fleischer het enigszins recht te praten. "Maar ik vind het leuk om te denken dat de oude dame flink aan het moorden was in Maleisië. En dat ze er veel plezier in zou hebben om scherven door mensen heen te schieten," aldus de grappende Fleischer tegenover Gamespot.

Dat Venom zo zijn gebreken heeft, bleek uit de ontvangst. En blockbusters doen sowieso vaker concessies in het voordeel van de actiescènes. Desondanks wordt de popcornfilm prima bekeken op het witte doek. De $100 miljoen kostende superheldenfilm staat op dit moment op $225,3 miljoen en moet nog in onder meer China en Japan in première gaan.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Whahahaha. Onbedoeld de beste grap van de film.

Goku32

Avatar

Het was een vermakelijke popcorn film zoals hierzo boven word geschreven. Ik vond het een leuke superhelden film. Die prima in me kast thuis hoord

Xenolicker

Avatar

Alle films zitten vol 'plotgaten'. Een plotgat is alleen maar een plotgat wanneer je niet weet wat er in de tussentijd gebeurt is of wanneer je niet genoeg fantasie hebt om zelf iets te bedenken; dat was gewoon een pittig vrouwtje die wel tegen een stootje (of in dit geval een symbiootje...) kan!

GreenHornet

Avatar

Kunnen ze niet iemand inhuren die dit in de gaten kan houden.

draganta

Avatar

Viel me ook al op, ik dacht en nu weten we niet bij wie Riot gaat zijn na 6 maand, kon een verassing zijn komt ineens die oude dame er weer door.

rainking

Avatar

Ik had 't eigenlijk opgevat dat zowel die ouwe vrouw als dat meisje een match waren, maar dat-ie op dat moment meer had aan dat meisje.

Xenolicker

Avatar

Echt, ik maak meer zorgen om de plofgaten in de bioscoop door mensen die achteloos in hun stoel ploffen, en zo een blijvende indruk achterlaten. Ga toch gewoon rustig in die stoel zitten, mensen!

Civilian Supreme

Avatar

En dat gekraak van dat eten, verschrikkelijk irritant!

nieuwslaatste nieuws