Groot plotgat 'Venom' bevestigd

Het valt ook niet te ontkennen.

Ondanks dat heel wat betrokkenen een eindversie van een film zien voorafgaand aan de publieke release, worden bepaalde foutjes én ook grote plotgaten pas na release ontdekt. Dit laatste lijkt zo'n beetje het geval bij Venom. In de superheldenfilm zit een onlogische gebeurtenis, verhaaltechnisch gezien dan. Let op... spoiler!

Als in het begin van de film de symbioten op aarde neerstorten, dan ontsnapt één van hen, Riot. Hij vindt al snel een mens waaraan hij zich kort kan binden. Het blijkt dat de symbioot en zijn gastheer een 'match' moeten hebben. Is de match er niet, dan kunnen ze allebei sterven. In zijn zoektocht vindt Riot op een zeker moment een oudere vrouw. Als de film een tijdsprong van zes maanden maakt, dan keert die vrouw weer terug, al switcht de symbioot Riot snel met een nieuwe kandidaat. Hiermee wordt bevestigd dat de match met de oudere vrouw er helemaal niet is. En dat voor zes maanden...

In gesprek met Gamespot kon regisseur Ruben Fleischer niet anders doen dat het plotgat bevestigen.


"Ons idee was dat Riot de levenskracht gebruikte van wie hij ook tegenkwam, en als hij ze [van binnen] had opgegeten zou hij vervolgens een nieuwe gastheer vinden om hem verder te vervoeren... Ja, dat is een goede vraag... Het is - hopelijk - een van de weinige onlogische situaties. Maar we moesten een tijdsprong hebben om de ondergang van Eddie te laten zien, en dit is iets dat niet helemaal aansluit."

Toch probeerde Fleischer het enigszins recht te praten. "Maar ik vind het leuk om te denken dat de oude dame flink aan het moorden was in Maleisië. En dat ze er veel plezier in zou hebben om scherven door mensen heen te schieten," aldus de grappende Fleischer tegenover Gamespot.

Dat Venom zo zijn gebreken heeft, bleek uit de ontvangst. En blockbusters doen sowieso vaker concessies in het voordeel van de actiescènes. Desondanks wordt de popcornfilm prima bekeken op het witte doek. De $100 miljoen kostende superheldenfilm staat op dit moment op $225,3 miljoen en moet nog in onder meer China en Japan in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair