Celebrity

Gerard Butler acht première 'Hunter Killer' in Saudi-Arabië ongevoelig

De Schot heeft het bezoek afgeblazen na de vermoedelijk moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Het uitkomen van de actiethriller Hunter Killer laat niet lang meer op zich wachten: vanaf 25 oktober kan het Nederlandse volk zien hoe Gerard Butler het bevel voert over een onderzeeër en een oorlog moet zien te verijdelen. Om de film van Donovan Marsh te promoten besloot de Schotse Butler in Saudi-Arabië de première bij te wonen. Hier kwam echter een paar dagen geleden een eind aan toen het naargeestige nieuws over Jamal Khashoggi uitkwam. De Saudische journalist ging op 2 oktober in Instaboel, Turkije het consulaat van zijn land in en kwam er nooit meer uit. Vermoedelijk vermoord.

De 48-jarige Butler acht het daarom een beter idee om Saudi-Arabië voorlopig te ontwijken. Dat onthulde hij aan CNN. "De timing had niet slechter kunnen zijn. Eén á twee dagen voordat we zouden vertrekken hoorden we over de verdwijning van Khashoggi. Weggaan klonk niet als een verstandige zet. Het voelde ongevoelig aan en het is iets waar we niet bij betrokken willen raken. Dus we besloten weg te blijven. Het is jammer, want ik wilde er echt heengaan. Wij allemaal. Maar het voelde niet juist om dat te doen."

Khashoggi woont in de Verenigde Staten en werkt voor de Washington Post. Hoewel woordvoerders uit Saudi-Arabië beweren dat Khashoggi het consulaat heeft verlaten, is dat nooit op video vastgelegd. Wel hoe hij het gebouw binnentreedt. Turkse medewerkers van de regering melden video- en audiobewijs van Khashoggi's moord te bezitten. Volgens hen hoor je hoe de journalist gemarteld, gedood en in stukken gezaagd wordt. De president van Turkije - Recep Tayyip Erdoğan - eist bewijs van de Saudische regering, die voet bij stuk houdt dat Khashoggi het gebouw levend heeft verlaten.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws