Viggo Mortensen speelt hoofdrol in regiedebuut en familiedrama 'Falling'

Met Lance Henriksen als zijn vader die ietwat neerkijkt op relaties tussen twee mannen.

The Lord of the Rings-acteur Viggo Mortensen is van plan achter de camera te gaan staan als filmregisseur. Dat is bekendgemaakt door Variety. Niet alleen zal hij het door hemzelf geschreven familiedrama Falling regisseren, ook zal hij er een hoofdrol in vertolken. Dat doet hij samen met Lance Henriksen (Aliens) en Sverrir Gudnason (The Girl in the Spider's Web).

De film makende acteur treedt op als een homofiele man die samen met zijn partner (Gudnason) en hun geadopteerde dochter in het zuiden van Californië woont. Henriksen speelt zijn vader en is overduidelijk een man van de oude stempel. Hij is een boer met houdingen en opvattingen die het traditionele, familiemodel eert. Wanneer hij naar Los Angeles reist en voor een onbepaalde tijd bij zijn familie verblijft - op zoek naar een plek om met pensioen te gaan - botsen hun verschillende werelden met elkaar.

Falling is in handen van het Canadese Scythia Films (The VVitch) en Perceval Pictures (opgericht door Mortensen in 2002). De acteur zal vanaf 31 januari 2019 te zien zijn in het drama Green Book met Mahershala Ali. De Zweedse Gudnason verscheen vorig jaar in Borg McEnroe. Binnen twee weken kunnen we zijn versie van Mikael Blomkvist zien, een rol die voorheen gespeeld is door Michael Nyqvist en Daniel Craig.

NieuwsFilm

meest populair