The VVitch: A New-England Folktale (2015)

A New-England Folktale

Robert Eggers' duivelse debuut is een van de beste horrorfilms van de afgelopen tien jaar.
play

7,2 details

  • 92 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Canada
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Brazilië
92 Min Canada

The Witch speelt zich af in een geïsoleerde omgeving in New England, omstreeks 1630. Een gezin vestigt zich er en al snel gaat het gerucht dat er hekserij plaatsvindt. Als er zich gekke dingen beginnen voor te doen en een kind verdwijnt start er onderlinge wantrouwen. Maar de verdwijning is niet het enige waar men zich druk over mag maken.

Regie
Robert Eggers
Cast
Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Julian Richings, Bathsheba Garnett, Jeff Smith, Harvey Scrimshaw, Madlen Sopadzhiyan, Wahab Chaudhry, Viv Moore, Lucas Dawson, Ellie Grainger, Sarah Stephens, Ron G. Young, Axtun Henry Dube, Sarah Stephens, Brandy Leary, Karen Kaeja, Athan Conrad Dube.
Release
24.01.2015
Release DVD
19.07.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Eggers | Scenario: Robert Eggers | Cast: Anya Taylor-Joy (Thomasin), Ralph Ineson (William), Kate Dickie (Katherine), Harvey Scrimshaw (Caleb), Ellie Grainger (Mercy), Lucas Dawson (Jonas), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2015

Enkele jaren geleden maakte The VVitch een zegetocht langs verschillende filmfestivals over de hele wereld. Ook in Nederland deed de mond-tot-mondreclame uitstekend zijn werk onder de liefhebbers van kwaliteitshorror en waren de twee avondvoorstellingen op het Imagine-filmfestival binnen no-time uitverkocht. Helaas heeft de film naderhand geen reguliere bioscooprelease meer gekregen in ons kikkerlandje. Er zijn dus ook veel mensen die de (terechte) hype gemist hebben. Gelukkig kunnen zij deze formidabele heksenhorror nu gewoon thuis op de bank streamen.

De film opent midden in een rechtszaak. Het is 1630, ergens in New England. De dorpshoofden van een puriteinse gemeenschap besluiten om een strenggelovige vader en zijn gezin te verbannen. Aan de rand van een duister woud nemen de familieleden hun intrek in een kleine boerderij. Maar al snel gaat het daar gruwelijk mis: de maïsoogst mislukt en tot overmaat van ramp verdwijnt de baby spoorloos tijdens een onschuldig kiekeboe-spelletje. Thomasin, de oudste dochter, krijgt de schuld in de schoenen geschoven en de 'bewijzen' voor haar vermeende hekserij beginnen zich ogenschijnlijk op te stapelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The VVitch: A New-England Folktale Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The VVitch: A New-England Folktale

acties