Bryan Singer waarschuwt voor artikel over seksueel misbruik

Bryan Singer waarschuwt voor artikel over seksueel misbruik

Hij denkt dat deze ten tijde van 'Bohemian Rhapsody' uitkomt, om hem en de film te vernietigen.

X-Men-regisseur Bryan Singer gaat opnieuw een zware tijd tegemoet. De 53-jarige Amerikaan is in het verleden al vaker betrokken geweest bij verhalen over seksueel misbruik - iets dat hij altijd heeft ontkend. Nu meldt hij via Instagram dat Esquire Magazine binnenkort een uitgebreid artikel over hem zal uitbrengen, waarin alle beschuldigingen op een rijtje worden gezet en nagegaan. Volgens de regisseur van de aankomende, biografische Queen-film Bohemian Rhapsody is dit o.a. gedaan om de laatstgenoemde titel te saboteren.

Hij begint: "Al een tijdje weet ik dat Esquire Magazine mogelijk een negatief artikel over mij gaat publiceren. Ze hebben contact opgenomen met mijn vrienden, collega's en mensen die ik niet eens ken. Als we kijken naar het huidige klimaat, waar de carrières van mensen geschaad worden door beschuldigingen, tracht Esquire op roekeloze wijze de waarheid te negeren. Ze maken veronderstellingen die fictief en onverantwoord zijn."

Bekijk de afbeeldingDe eerste keer dat Singer ergens van beschuldigd werd, stamt uit 1997. Hij werkte toen aan Apt Pupil en zou een aantal, minderjarige jongens hebben gevraagd naakt een scène in de douche te filmen. In 2014 kreeg de man achter The Usual Suspects met meerdere aanklachten te maken. Eén daarvan draaide om het drogeren en verkrachten van ene Michael Egan, die als tiener een feestje zou hebben bezocht dat georganiseerd was door een zedendelinquent.

Dit verhaal viel echter later in duigen. Het zou zijn verzonnen en Egan's advocaat gaf dat later ook toe. De zaak werd geseponeerd en het jaar daarop in 2015 werd Egan zelf veroordeeld tot een straf van twee jaar, wegens sociale en fiscale fraude. Hij zou meer dan 14 mensen erin hebben getuind om vruchteloze investeringen te doen.

Bekijk de afbeeldingSinger's Instagram-bericht gaat verder: "Dit artikel zal proberen valse beschuldigingen en aanklachten te herkauwen. Het stuk zal citaten van "bronnen" misbruiken die "intieme" kennis van mijn privéleven beweren te hebben. Ze zullen ook schuld door associatie proberen vast te leggen, simpelweg vanwege mensen die ik heb gekend of in het verleden heb ontmoet. Ze trachten een carrière te bezoedelen waar ik 25 jaar lang aan heb gewerkt."

Als laatst meldt Singer het erg toevallig te vinden dat het stuk (waarvan het bestaan nog niet is bewezen) precies rond de tijd van Bohemian Rhapsody uitkomt. Overigens heeft Singer de film niet afgemaakt vanwege onprofessioneel gedrag, wat ernaar leidde dat hij de laatste twee weken vervangen werd door Dexter Fletcher. Desondanks eindigt Singer zijn verklaring: "Ik ben ontzettend trots op deze film en iedereen die erbij betrokken is geweest. Ik zal hier nader op ingaan als het noodzakelijk is."

NieuwsFilm

meest populair