Blu-ray

Blu-ray review 'Jurassic World: Fallen Kingdom' - Op naar het slotstuk!

Het wachten is nu op de zomer van 2021.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 18:57 in Blu-ray
Regie: J.A. Bayona | Cast: Bryce Dallas Howard (Claire Dearing), Chris Pratt (Owen Grady), Ted Levine (Ken Wheatley), Jeff Goldblum (Ian Malcolm), Toby Jones (Gunnar Eversol), James Cromwell (Benjamin Lockwood), BD Wong (Dr. Henry Wu), Rafe Spall (Eli Mills), Daniella Pineda (Zia Rodriguez), Justice Smith (Franklin), Isabella Sermon (Maisie Lockwood), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Bioscooprelease: 07.06.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Met een omzet van $1,3 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's staat de blockbuster Jurassic World: Fallen Kingdom in de top 3 best scorende films van 2018. Het vervolg op Jurassic World uit 2015 bleek op veel punten niet dat waar de fans op handen gehoopt. Er was weer een hybride dino, het eiland Isla Nublar werd van de kaart geveegd en over een "Jurassic Park" is niet meer te spreken. Maar er was ook veel vermaak. Nog nooit waren er zoveel dino's in één keer in een film te zien en Blue ontpopte zich tot de raptor die iedereen wel als beste vriend zou willen hebben.

In het $170 miljoen kostende Jurassic World: Fallen Kingdom keren Owen en Claire terug naar Isla Nublar. Een vulkaan op het eiland dreigt uit te barsten en vormt een gevaar voor de overgebleven dinosaurussen. Owen en Claire zijn de aangewezen personen om er voor te zorgen dat de dinosaurussen niet uitsterven en proberen met Claires organisatie, de 'Dinosaur Protection Group', de overgebleven dino's te evacueren van het eiland.

Universal Pictures bracht Jurassic World: Fallen Kingdom - goed voor zo'n $1.304,8 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS:X MA | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083160647 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D | 4K | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Jurassic World: Fallen Kingdom zit verpakt in een groen/grijze keepcase. De cover toont vooral Owen en Claire, de achterkant belooft een mooie reeks extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Het beeld van deze blockbuster doet zeer filmisch aan. De scherpte is nagenoeg optimaal en tel daarbij de fraaie kleuren op en je hebt technisch gezien een goed avondje voor de boeg. Belangrijk bij deze Jurassic World-film is dat de donkere beelden sterk genoeg zijn. Er zijn namelijk flink wat donkere scènes, zeker in het landhuis en daarbuiten. En gelukkig gaat dat goed; details zijn prima zichtbaar en de kleur wordt nagenoeg perfect behouden. De visuele effecten zijn doorgaans redelijk oké, met soms enkele prachtige shots van de dino's.


Geluid

Universal heeft een DTS:X Master Audio track op de schijf gezet en dit komt nog niet zo heel vaak voor. Dit is een track die niet veel verschilt van Dolby Atmos, waarbij vooral de speakeropstelling verschilt. De track laat zich vertalen naar een prima DTS-HD 7.1 track die de muziek en geluidseffecten prima door de surround speakers en de subwoofer stuurt. De herkenbare en ook uiterst sfeervolle muziek werd opgeleverd door Michael Giacchino, bekend van filnk wat grote kaskrakers - vooral van Disney.

Bonusmateriaal

Er zijn een flink aantal extra's terug te vinden op de schijf. Hieronder de vijf leukste én daarna de overige vaak heel korte video's.

Chriss Pratt's Jurassic Journals: De is een reeks korte videoboodschappen vanaf de set. Deze verschenen ook voorafgaand aan de film en zijn soms best aardig om te bekijken. Het geeft een redelijk goede indruk van de sfeer op de set.

Island Action: Een fraaie featurette van zo'n zes minuten waarin er wordt gegeken naar de opnames op het Hawaii, de locatie voor de scènes op het fictieve eiland Isla Nublar.

Aboard the Arcadia: Er wordt vaak gezegd dat er maar twee locaties zijn in de film, namelijk het eiland en het landhuis. Toch werden deze werelden aan elkaar verbonden door de Arcadia, de boot waarop de dino's werden vervoerd.

Birth of the Indoraptor: Deze featurette focust zich op de dodelijke nieuwe hybirde dino, de Indoraptor. Zeker aardig om even te kijken als je het CGI-wezen vermakelijk vond.

VFX Evolved: Een mooie blik op de verschillende dino's die we in de franchise hebben gezien. Fraai is om te zien hoe uiteenlopende technieken zijn gebruikt om ze tot leven te wekken.

Overig: En dan zijn er nog ruim tien andere korte video's, vaak nog geen 2 of 3 minuten lang die zich richten op de cast (zoals Malcolm's Return), grotere scènes uit dit deel (zoals Monster in a Mansion en Rooftop Showdown), de beoogde JW-trilogie (The Kingdom Evolves) en scènes uit de complete reeks (Jurassic Then and Now - Presented by Barbasol).

Vooral een popcorn-topper!

Waar Jurassic World nog een grootse remake was van het origineel, blijkt Fallen Kingdom deeltjes te hebben gepikt uit de eerdere films. Daarnaast is het een soort dino-thriller geworden waarbij de ware held nu niet de T-rex is, maar de kleine Blue. De acteurs zijn er vooral om door de decors en sets en langs de verschillende CG-dino's te rennen. Het derde deel in de trilogie staat gepland voor de zomer van 2021 en deze zal ons laten zien wat de titel Jurassic World echt inhoudt.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jurassic2017

Avatar

Misschien een onpopulaire mening, maar ik vond de film de beste sequel op Jurassic Park. Natuurlijk niet beter dan het origineel.

nieuwslaatste nieuws

meest populair