Louis C.K. over hoe drastisch zijn leven is veranderd na de #MeToo aanklachten

Louis C.K. over hoe drastisch zijn leven is veranderd na de #MeToo aanklachten

De komiek komt nog maar lastig aan werk...

Louis C.K. was een van de prominentste namen die genoemd werden tijdens de #MeToo, iets dat, volgens Louis zelf, zijn hele leven heeft veranderd. Vijf vrouwen klaagden C.K. namelijk aan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag van exhibitionistische aard, toen zij nog allemaal beginnende komieken waren. Dit leidde tot diverse afzeggingen van reeds lopende producties, zoals o.a. de film I Love You, Daddy, die vrijwel af was. Ook werd zijn bekende komedieshow, Lucky Louie, van HBO afgehaald.

Toch mag hij af en toe nog een optreden doen, zoals in the West Side Comedy Club in New York afgelopen week, waar hij het volgende zei: ''Ik ben naar de hel geweest en terug. Nadat ik was aangeklaagd, verloor ik een fortuin: binnen een uur was ik zo'n 35 miljoen dollar kwijt. Ik werd uitgescholden of uitgejouwd wanneer ik op het podium stond en mensen in de straat kwamen op me af, alleen om te zeggen dat ze me haten''.

C.K. maakte wel al een hele tijd geleden bekend dat de beschuldigingen van de vrouwen klopten en dat hij nu ook inziet dat zijn gedrag ongepast was, al helemaal omdat deze vrouwen tegen hem opkeken. Toch lijkt hij zijn leven te willen beteren, volgens komiek Amarie Castillo, aanwezig tijdens zijn laatste optreden. Zij liet zich er ook over uit: ''Hij is heel erg open en je ziet echt dat hij probeert zijn fouten recht te zetten. Hij doet echt zijn best''.

NieuwsFilm

meest populair