'Fantastic Beasts' draait om Dumbledore en Grindelwald

'Fantastic Beasts' draait om Dumbledore en Grindelwald

De franchise wordt uitgebreid.

Komende maand zal Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in de bioscopen draaien en krijgen we meer te zien van Gellert Grindelwald (Johnny Depp). Eindelijk komt er dus meer informatie over de duistere tovenaar die ooit de grote liefde van Albus Dumbledore (Jude Law) was. Maar de film is de tweede van een geplande reeks van vijf. Schrijfster J.K. Rowling vertelde tegenover Entertainment Weekly over de toekomst.

De schrijfster en bedenkster van de franchise weet al precies waar het heen gaat. "Het is mogelijk er in de tussentijd wat details veranderen, maar het bredere verhaal is al bekend," aldus Rowling. "Dit is een buitengewone kans om delen van het achtergrond verhaal te vertellen dat ik niet in de boeken kon vertellen. Ik denk ook over een bepaald personages waarvan fans heel verbaasd zullen zijn dat ze het in deze film ontmoeten."

Welk personage wilde ze niet vertellen. Wel ging Rowling in op wat we moeten weten over Grindelwald. "De eerste keer dat zijn naam genoemd werd, is in Harry Potter en de Steen der Wijzen. Dus hij maakt al vanaf het begin onderdeel van het canon uit. Hij was een beroemde duistere tovenaar die in 1945 door Dumbledore verslagen werd, en ooit de Elder Wand (net als Voldemort) in zijn bezit had. Ondanks dat hij in de boeken een mysterie bleef, weet ik wel al precies wie Grindelwald was en wat zijn verhaal vormt. Dat is ook de sleutel als je wil weten hoe Dumbledore precies de Dumbledore werd die we kennen."

Tot slot vertelde Rowling dat toekomstige films in de franchise ook naar andere landen en steden reizen. Ze is zelfs van plan "buiten Europa en Noord-Amerika" te reizen. Vanaf 14 november draait The Crimes of Grindelwald in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair