Algemeen

Netflix voegt elk minuut 57 nieuwe abonnees toe

Het gaat goed.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 08:32 in Algemeen
Netflix groeit hard. Heel hard. Afgelopen kwartaal kwamen er maar liefst 53 nieuwe klanten per minuut bij. Daarmee doet de streamingdienst het bijzonder goed en zijn er meer dan 130 miljoen mensen met een abonnement. Afgelopen kwartaal kwamen er bijna zeven miljoen bij - een toename van 31 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, toen er 5,3 miljoen bij kwamen.

Ceo Reed Hastings erkende in een brief dat zijn bedrijf de groei had onderschat. Het had verwacht dat er hooguit vijf miljoen nieuwe abonnees bij zouden komen, maar daarmee vooral de sterke groei in Azië onderschat. Komend kwartaal worden er betere resultaten verwacht en denkt Netflix nog eens 9,4 miljoen mensen aan de abonneelijst toe te kunnen voegen.

Ondanks de goede resultaten, is het de vraag hoe houdbaar de situatie is. Netflix geeft dit jaar acht miljard dollar uit aan originele content. Tegelijk ziet het bedrijf zijn schulden oplopen. Maar een andere keuze heeft Netflix niet, want om elke hoek loert concurrentie. Amazon, Apple en ook Disney doen mee aan het spel en hebben veel diepere zakken.

De vraag is dan ook vooral of Netflix al deze mensen weet vast te houden. Volgens het bedrijf zelf lukt dat door vooral originele content te blijven maken en te zorgen dat er voor elk wat wils is. Tegelijk denken sommige analisten en kenners dat Netflix ook flink moet investeren in nieuw type aanbod, zoals sportevenementen. Dat doet het nog niet, waar Amazon bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk de exclusieve rechten op de US Open heeft.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair