'Free Willy'-acteurtje gearresteerd wegens huiselijk geweld

Inmiddels is hij weer 'n 'Free Willy'!



Afgelopen maandagavond heeft de politie Jason James Richter (38) in de boeien geslagen in zijn woning in Los Angeles, Amerika. Hij zou zijn vriendin hebben toegetakeld en wordt door autoriteiten dan ook verdacht van huiselijk geweld. Richter is voornamelijk bekend als het jongetje Jesse uit de beroemde Free Willy-filmserie.

Vreemdgaan
Richter vermoedde dat zijn vriendin vreemdging met een ander en confronteerde haar daar mee. Uiteindelijk liep de ruzie behoorlijk uit de hand. Richter zou zijn weggelopen, maar daarna keerde hij terug en zou hij zijn vriendin hebben mishandeld. De desbetreffende vriendin heeft aan de politie verklaard dat zij zichzelf had opgesloten in hun slaapkamer en dat Richter de deur heeft ingetrapt en haar vervolgens hard bij haar polsen heeft meegesleurd naar de huiskamer.

Vrij na betalen borgsom
Richters vriendin heeft diezelfde avond aangifte van huiselijk geweld gedaan. Volgens een woordvoerder van Richter heeft de politie geconstateerd dat er geen zichtbare verwondingen waren. Uiteindelijk heeft hij twee nachten doorgebracht in de cel en mocht hij na het betalen van een borgsom van 20.000 dollar (ruim 17.000 euro) weer gaan. Op dit moment onderzoekt de politie de zaak verder. Als Richter wordt veroordeeld, hangt hem mogelijk een gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd.

NieuwsFilm

meest populair