Blu-ray

Blu-ray review 'Solo: A Star Wars Story' - Helaas geen 'Rogue One' succes

Ook Ron Howard kon een flop niet voorkomen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 19:57 in Blu-ray
Regie: Ron Howard | Cast: Alden Ehrenreich (Han Solo), Emilia Clarke (Qi'ra), Woody Harrelson (Tobias Beckett), Donald Glover (Lando Calrissian), Paul Bettany (Dryden Vos), e.a. | Speelduur: 134 minuten | Bioscooprelease: 23.05.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Voor Solo: A Star Wars Story verscheen wisten de drie reeds verschenen Walt Disney Star Wars-films achter elkaar $2,1 miljard (The Force Awakens), $1,1 miljard (Rogue One) en $1,3 miljard (The Last Jedi) op te halen. Solo wist zo'n score zeker niet neer te zetten. Ondanks de zeer redelijke ontvangst kwam de tweede "Star Wars Story" niet verder dan $0,4 miljard. Tevens lijkt de film een soort wake-up call voor Disney/Lucas-film. Ze lijken in te zien dat Star Wars geen franchise is a la Marvel Het tempo gaat er naar verluidt uit.

In het $250 miljoen kostende Solo: A Star Wars Story raakt Han Solo na een reeks duistere gebeurtenissen in de criminele onderwereld bevriend met zijn co-piloot Chewbacca en ontmoet hij de beruchte gokker Lando Calrissian. Samen gaan ze op een reis die uiteindelijk bepalend zal zijn voor het leven van de meest iconische helden uit de Star Wars saga-reeks.

Walt Disney Studios Home Entertainment bracht Solo: A Star Wars Story - goed voor zo'n $392,9 miljoen wereldwijd - onlangs uit op een dubbeldisc Blu-ray uitgave. Hieronder een blik op die uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs 2 x Blu-Ray | Retail release: september 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 MA | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418510831 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D | 4K | Met dank aan: Walt Disney Studios Home Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van Solo: A Star Wars Story zitten verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont zeven belangrijke personages en de Millennium Falcon, de achterkant verraadt de nodige extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Ook deze Disney-uitgave laat een voortreffelijk High Definition-beeldwaargave zien. De kleuren zijn prachtig, al zijn deze zeker aangepast om sfeer aan te zetten. Vaak zijn deze extra grauw, iets dat past bij Star Wars en van te voren was al duidelijk dat Solo een soort western zou worden. Tel daarbij de prima scherpte, de filmische uitstraling en puike visuele effecten op en je hebt een avondje echt visueel vermaak in het Star Wars-universum.

Geluid

Uiteraard zit het ook hier snor! De DTS-HD 7.1 geluidstrack laat de muziek van John Powell, en uiteraard de originele muziek van John Williams, uitstekend uit de surround speakers komen. Vergeet niet je subwoofer goed aan te zetten; de actiescènes rammen dan namelijk door je huiskamer. Denk alleen al aan die Kessel Run en het gevecht op de trein. Surround effects zijn er uiteraard ook voldoende. Top!

Bonusmateriaal

Walt Disney heeft heel wat extra's aan Solo meegegeven. Deze zijn zelfs op een bonus disc terug te vinden. Hieronder een overzicht.

Solo: The Director & Cast Roundtable: Samen met Ron Howard hebben Alden Ehrenreich, Donald Glover, Joonas Suotamo, Emilia Clarke, Phoebe Waller-Bridge, Thandie Newton, Woody Harrelson en Paul Bettany het over de realisatie van Solo. Het gesprek duurt zo'n 20 minuten.

Kasdan on Kasdan: Lawrence Kasdan en zijn zoon Jonathan hebben het over hun liefde voor Star Wars en Han Solo.

Remaking the Millennium Falcon: We kennen dit iconische ruimtevoertuig als een uiterst snelle rammelbak. In Solo is de Falcon nog een glimmende trost. En zelfs nog in volledige staat!

Escape from Corellia: Een van de beginscènes waarin de jonge Han Solo neergezet wordt, samen met onder meer Emilia Clarke's Qi'ra.

The Train Heist: Een van de grotere actiescènes mag uiteraard niet vergeten worden. In bijna een kwartier zie je hoe deze scène werd gerealiseerd door middel van sets, stunts en visuele effecten.

Team Chewie: Een blik op hoe Chewbacca en Han Solo aan elkaar worden gelinkt en hoe hun vriendschap groeit gedurende Solo.

Becoming a Droid: L3-37: De rol van Phoebe Waller-Bridge middels mo-cap. Leuke rol en mooie beelden van achter de schermen.

Scoundrels, Droids, Creatures and Cards: Welcome to Fort Ypso: Je kunt zeggen van de film wat je wilt, maar de productie zit weer goed in elkaar met gave sets en figuren. In deze featurette een blik op het geheel.

Into the Maelstrom: The Kessel Run: Een gave blik achter de schermen rond deze scène. Al jaren is het een fenomeen bij de fans. In Solo verscheen de 'Kessel Run' op het witte doek.

Deleted Scenes: Een mooie reeks verwijderde / verlengde scènes met de titels Proxima's Den, Corellian Foot Chase, Han Solo: Imperial Cadet, The Battle of Mimban: Extended, Han Versus Chewie: Extended, Snowball Fight!, Meet Dryden: Extended en Coaxium Double-Cross. Helaas niet begeleid door bijvoorbeeld Ron Howard.

Aardig Star Wars-verhaal over een te groot Star Wars-personage?

Waar het Star Wars-verhaal Rouge One nog inzoomt op vooral onbekende personages, kijkt Solo juist naar één van de bekendste personages uit de Star Wars-sagareeks. En daar lijkt het - vooral voor de grootste fans - mis te gaan. Ook werkt het dan niet mee als er veel gedoe is tijdens realisatie, met de regiestoel(en) en het budget. Het is jammer om te zien dat Disney het niet aandurfde om een riskanter Star Wars-verhaal te vertellen. Desondanks is Solo een aardige film geworden. Vooral door een aantal gave scènes en verwijzingen naar de sagafilms. Check hieronder de trailer!3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviewheels

Avatar

De film is, onterecht, zwaar het verdom-hoekje ingeschreven........ Zonde want uiteindelijk heeft Ron Howard een hele vermakelijke film afgeleverd die meer heeft verdiend. En dat op zich verdient al meer credits aangezien hij een enorme puinhoop aantrof toen hij werd aangesteld.

Armda

Avatar

Absoluut eens met wat Moviewheels zegt - ik heb prima genoten van Solo. De kritiek kan ik prima plaatsen, maar ik heb hier meer van genoten dan bijvoorbeeld TLJ of Jurassic Park 2 dit jaar...

nieuwslaatste nieuws

meest populair