Algemeen

Nieuwe plotdetails 'Godzilla: King of the Monsters'

De film draait duidelijk om meer dan alleen monsters.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Total Film mocht enkele nieuwe details onthullen over Godzilla: King of the Monsters. Die schetsen een duidelijk beeld van de film en laten zien dat de monsterfilm om meer dan alleen de wezens uit de titel draait. Er is ook heel wat familiedrama aan de gang in Mike Dougherty's film.

In de film speelt Millie Bobby Brown een meisje dat Madison Russel heet. Haar moeder, Dr. Emma Russel, wordt gespeeld door Vera Farmiga en Kyle Chandler is haar ex-man. Maar de familie komt noodgedwongen weer samen als Madison ontvoerd wordt, waardoor Chandlers personage moet uitzoeken wat er aan de hand is met de monsters.

De monsters zijn ook wel interessant. Toho, de Japanse studio die Godzilla bedacht, had er het laatste woord over. "Ik moest naar Japan gaan en een grote presentatie houden. Dat was wel heel intimiderend. Maar gelukkig gaven ze meteen zonder enige twijfel hun toestemming," aldus Dougherty.

In de film nemen Mothra, Rodan en King Ghidorah het tegen elkaar op. Het is voor de mensheid te hopen dat Godzilla uiteindelijk wint, want anders zou het wel eens helemaal fout kunnen gaan. Vanaf 30 mei 2019 in de bioscoop.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

In dergelijke monsterfilms proberen ze altijd een mensenverhaaltje er in te betrekken. Eerlijk? Voor mij hoeft dat niet. Ik wil bv Godzilla zien knokken met Mothra, wat kan een mens hieraan bijdragen denk ik dan.

J0hnM0r

Avatar

Rutherford: de kijker moet zich verbonden voelen aan menselijke karakters in een film en een monster als godzilla heeft zo geen menselijke eigenschappen.

Rutherford

Avatar

^ akkoord, maar het is soms zo tenenkrommend uitgewerkt, dat het tegenovergestelde effect teweeg brengt. Ik denk bv aan die Godzilla in 1997, of bv Transformers. Ik voel geen verbondenheid, dus kunnen ze het even goed achterwege laten. Bij een Godzilla is dat wat moeilijker, maar bij Transformers kun je toch makkelijk de robots wat beter uitwerken? Motieven, redeneringen, de grens goed vs kwaad wat vervagen, gevoelens, ... die ervoor zorgen dat je hun mindset en gedachtegang kunt begrijpen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair