Algemeen

'Star Trek'-film met Janeway, Kirk en Picard op komst?

Het is mogelijk!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 07:52 in Algemeen
Met de terugkeer van Patrick Stewart in een serie rond zijn Star Trek-personage Jean-Luc Picard, is het maar wachten op de volgende legendarische kapitein uit de franchise die terugkeert. Een daarvan is niemand minder dan Kate Mulgrew, die we konden zien als Kathryn Janeway, kapitein van de Voyager.

Onlangs was Mulgrew aanwezig op het Destination Star Trek Birmingham-evenement, waar ze sprak over haar tijd als Janeway in de serie Star Trek: Voyager. Daar vertelde de actrice volgens Syfy dat ze er helemaal klaar voor was om weer in de huid van Janeway te kruipen. Dan zou ze graag een film willen maken samen met William Shatner als James T. Kirk en Stewart als Picard.

Mulgrew was opvallend genoeg een van de weinige kapiteins met een eigen serie, die geen live-action film mocht maken. Dat viel vooral te wijten aan de tegenvallende prestaties van Star Trek: Nemesis, dat tijdelijk een einde aan de franchise maakte. Het succes van revival-serie Star Trek: Discovery en de komst van een vierde film in het rebootuniversum maakt een terugkeer van Mulgrew echter mogelijk.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sparrow_LW

Avatar

Kan leuk zijn vanuit jeugdsentiment, maar ik vraag me alleen af of alle drie de acteurs niet te oud zijn voor een geloofwaardige rol als captain of admiraal dan... maar admiraals zijn niet leuk.... zoals Kirk ooit tegen Picard zei... laat je nooit die captainschair afpakken... Eerst maar eens kijken hoe die serie met Picard wordt...

Dukat

Avatar

Inderdaad Sparrow. De film komt ruim 15 jaar te laat. Wil wel weten wat er met 7o9, Paris, Chakotay, etc. is gebeurd...

Master Of Films

Avatar

Dan heb ik liever de terugkeer van Capt. Benjamin Sisko.

Sparrow_LW

Avatar

@Dukat ... ik had destijds graag een film gezien waarbij Voyager zich terug vecht vanuit het Delta Quadrant, volledig ge-upgraded met Borg tech, om samen met DS9 crew The Dominion te verslaan... haha, dat leek met toen een goed idee...

GreenHornet

Avatar

Kirk moet ook terug komen

Dukat

Avatar

@Sparrow / MOF: DS9 vond ik inderdaad de beste spin-off (realistischer). Een crossover of DS9-film met vervolg op finale episode zou gaaf zijn geweest. Maar Volgens mij heeft Avery Brooks (Sisko) het niet meer helemaal op een rijtje

meanrat

Avatar

Ik kijk heel erg uit naar de serie over Picard. Janeway not so much. De serie was leuk tot een bepaald seizoen. Iets van seizoen 3 of 4 ofzo. Daarna ging het rap bergafwaarts met verhalen die niet zoveel meer om het lijf hadden. Dan kan je zeggen, dat was de hele serie toch al zo? Nou, je had eerst toch nog wat ethische kwesties. Vooral bij Next Generation. Maar dat was helemaal lost bij Voyager na seizoen 3 of 4.

Dukat

Avatar

@meanrat: yep, 7o9 was toen het vriendinnetje van Brannon Braga en kreeg dus alle aandacht (samen met The Doctor). De rest van de cast verdween naar de achtergrond. Chakotay ging zelfs in seizoen 7 klieren om maar uitgegooid te worden

Sparrow_LW

Avatar

Cisco was inderdaad best wel bad-ass.... vooral later in de seizoenen.... Ik zit nu Star Trek: Enterprise terug te kijken op Netflix en die serie was toch minder slecht dan de algemene opinie...vind ik... Als je dan toch alle captains pakt, dan mag Archer er ook wel bij.... die is alleen jonger dan de rest, maar zou veel ouder moeten zijn.... hmmmm.... tijdloopje dan maar... :-)

Master Of Films

Avatar

Sparrow_LW " Cisco was inderdaad best wel bad-ass...."
Zit je nou het merk Cisco op te hemelen :P
BTW: de beste man heet Benjamin Sisko ;-)

En ik vond Star Trek: Enterprise helemaal niet slecht. Juist wanneer ze een goeie richting hadden ze Enterprise de nek omgedraaid. Alsof Discovery beter is :/

Sparrow_LW

Avatar

@MOF... haha sorry... Sisko idd...

Discovery moest ik ff aan wennen, maar werd gaandeweg steeds beter vind ik... maar die Klingons, daar kan ik nog slecht aan wennen. Bij het terugkijken van de oude series, roep ik steeds.... kijk, dat zijn nou echte Klingons, Martok Gowron en vriendjes.... Maar goed, dat vonden de fans ook bij de overgang van TOS naar TNG... ik ben pas bij TNG ingestapt...

Master Of Films

Avatar

Sparrow_LW "Maar goed, dat vonden de fans ook bij de overgang van TOS naar TNG"
En juist konden de TOS fans aan de nieuwe Klingons look wennen in TMP dat zeven jaar eerder was dan TNG. Dat de Klingons er anders eruit zagen in TOS, had meer dat ze geen make-up budget hadden.

Wriker

Avatar

Weleens gezien hoe Kate Mulgrew er uitziet tegenwoordig? (Orange is the New Black). Dat moet je helemaal niet willen.
Om diezelfde reden heb ik zo mijn twijfels over die nieuwe Picard-serie. De man is 78!

FoxMulder

Avatar

Enkel Kirk en Picard hebben een film gekregen. Beetje vreemd om dan te stellen dat ze "een van de weinige kapiteins met een eigen serie, die geen live-action film mocht maken" is.

De meesten hebben dus geen film gekregen.

justmikemovies

Avatar

Ruil Kirk maar in voor Sisko. Shatner is te oud nu. We weten hoe hij eruit zag toen Kirk overleed dus het heeft geen nut om er ineens een oudere versie bij te halen.

Sunspot

Avatar

Sowieso hebben alleen de Originals en TNG films gemaakt.

Kan niet wachten om Picard terug te zien, had dat echt niet verwacht, ben er zeer blij mee, maar het moet wel echt goed gebeuren, heb daar wel vertrouwen in.

Patrick Stewart zei zelf al vaker dat hij best wilde terugkeren, maar dat het verhaal echt goed moet zijn.

Eerst maar eens Stewart afwachten, wil dan eigenlijk meer crewleden zien, Riker, Troi, LaForge. Data ook, maar dat wordt wat moeilijker, hoewel, hij 'veroudert' toch ook, of kan dat zo regelen, dus moet kunnen.

Beter wordt het memorabel de terugkeer van Captain Picard :)

Sunspot

Avatar

Trouwens, Mulgrew, Captain Janeway zit wel in de laatste TNG film, Nemesis.

Heel kort, maar toch leuk was het.

nieuwslaatste nieuws

meest populair