Guillermo del Toro maakt stop-motion 'Pinocchio' voor Netflix

Guillermo del Toro maakt stop-motion 'Pinocchio' voor Netflix

Eindelijk vindt hij geld voor de productie.

Guillermo del Toro werkt al sinds 2011 aan een stop-motion versie van Pinocchio. Na jaren van zoeken naar een productiehuis, komt daar eindelijk een einde aan. Netflix zal de film financieren. Daarmee kunnen we twee verfilmingen van het klassieke verhaal van Carlo Collodi verwachten; eentje van Del Toro en uiteindelijk ook een live-action versie van Disney.

Het project van Netflix wordt gemaakt met een script van Del Toro en Patrick McHale en zal door zowel Del Toro als Fantastic Mr. Fox animatieregisseur Mark Gustafson geregisseerd worden. Dat was eerder ook al het plan. Verder is het de derde samenwerking tussen Del Toro en Netflix, nadat ze eerder de animatieserie Trollhunters maakten en binnenkort Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight presenteren.

De film van Del Toro wordt een musical en speelt zich af in Italië dat zucht onder dictator Benito Mussolini. Pinocchio is in deze versie van het verhaal een onschuldige ziel met een vader die niet goed voor hem zorgt. Hij raakt verloren in een wereld die hij niet begrijpt en vertrekt op een buitengewone reis, die ervoor zorgt dat hij zowel zijn vader als de echte wereld beter leert kennen.

Vanaf wanneer de film te streamen valt is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair