Celebrity

Charlie Cox noemt 'Daredevil' met Ben Affleck te stripboekachtig

Komt de acteur die Matt Murdock op het kleine scherm speelt hiermee weg?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Hoewel de film van Mark Steven Johnson best liefhebbers zal hebben, wordt Daredevil uit 2003 in het algemeen gezien als een mislukte stripboekadaptatie. Vijftien jaar geleden zagen we Ben Affleck optreden als de blinde advocaat die in zijn vrije tijd gespuis in donkere steegjes aftuigt. Inmiddels heeft Netflix het karakter van Marvel een eigen serie geschonken, waarvan het derde seizoen onlangs is verschenen. Deze wordt nu belichaamd door Charlie Cox. Tegenover The Telegraph onthulde hij zijn gedachte over de film.

"Het probleem met de film is dat de beste, gepubliceerde 'Daredevil'-verhalen gericht zijn op een publiek dat meer volwassen is. Hij is niet Spider-Man. Niet echt een tiener superheld. Dat is waar de film de mist in ging. Het was een beetje - als ik het durf te zeggen - te stripboekachtig voor dat karakter." Nochtans heeft de 35-jarige Engelsman enkel lovende woorden over zijn voorganger. "Ik vond dat Ben Affleck het geweldig heeft gedaan. Ik mocht zijn Matt Murdock wel. Hij kwam overeen met het personage in de stripboeken."

Twee maanden geleden kwam Ethan Hawke opeens met kritiek over Logan. Hij begreep niet zozeer waarom iedereen zo weggeblazen was. Hawke zei: "Nu zitten we met het probleem dat iedereen 'Logan' een geweldige film noemt. Nou, het is een geweldige superheldenfilm. Het draait nog steeds om mensen in maillots met metalen klauwen. Het is geen Bresson. Niet een Bergman. Maar ze praten erover alsof dat wel zo is." In hetzelfde interview met The Telegraph meldt Cox zijn ambtgenoot enigszins te begrijpen, maar deelt zijn mening niet.

"In de laatste paar jaren is het dikwijls voorgekomen dat films, die voornamelijk veel geld verdienen, onderdeel zijn van grote franchises. Dat betekent Marvel-films, DC-films, allerlei stripboekenfilms. Harry Potter. Hollywood maakt zoveel, grote franchises dat er bijna geen ruimte meer is voor kleinere, onafhankelijke films. Er is daarentegen een groot verlangen naar zulke films. Ik ben één van die mensen. Ik geniet ervan."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

O ja, Ben Affleck speelde ook DareDevil.... Daredevil van Netflix heb ik eerlijk gezegd nog nooit gezien. Schijnt wel heel goed te zijn. Misschien toch eens bekijken dan.

Sunspot

Avatar

Was gewoon niks aan die film, had zijn momenten, maar nee.

Rutherford

Avatar

Doen Ereptile, doen.

Civilian Supreme

Avatar

Ik vind de Daredevil serie en de acteur daarvan best wel goed, sowieso de beste van de marvel serie reeks. Kingpin wordt ook geweldig vertolkt.
Ik dacht alleen dat Daredevil ook wel wat superkrachten had(vooral na het zien van die van Affleck) maar dat blijkt niet zo te zijn. Aan de ene kant is het mooi dat hij zo kwetsbaar is maar aan de andere kant vind ik wel dat hij de gevechten maar moeilijk kan winnen en met name in seizoen 3 het erg vaak aflegt ook tegen de wat mindere tegenstanders. Maar zeker een aanrader!

chefry1983

Avatar

Daredevil Netflix serie is zo goed. Ben nu halverwege seizoen 3 en ik moet zeggen, het word alleen maar beter

Ereptile, luister naar Rutherford

nieuwslaatste nieuws

meest populair