'Willy Wonka'-actrice Diana Sowle (88) overleden

'Willy Wonka'-actrice Diana Sowle (88) overleden

Een gezicht dat iedereen zal herinneren uit zijn jeugd is niet meer.

Eerder deze week kwam het droevige nieuws naar buiten dat de Amerikaanse actrice Diana Sowle - vooral bekend als Mrs Bucket uit Willy Wonka & the Chocolate Factory - is overleden op 88-jarige leeftijd. Sowle was de laatst levende van de destijds al volwassen cast van de film uit 1971.

Op vrijdag 19 oktober is actrice Diana Sowle overleden. Sowle acteerde slechts in een handjevol films, maar zal onder het grote publiek altijd herinnerd worden als Mevrouw Bucket - de moeder van geluksvogel Charlie die een bezoek mocht brengen aan het chocoladeparadijs van Willy Wonka - uit de klassieker Willy Wonka & the Chocolate Factory.

Theater
Sowle heeft slechts in drie films gespeeld en verdween al snel uit de spotlights. In 2008 sprak ze nog wel een stem in voor de videogame Fallout 3. Sowle voelde zich meer thuis op het toneel en was in haar woonplaats Washington DC vaak in het theater te bewonderen. Regelmatig speelde ze in de voorstelling Shear Madness.

In 2013 ging ze voor het laatst op - maar nu is haar levensvoorstelling helaas definitief ten einde gekomen. Rust zacht.

NieuwsFilm

meest populair