Robert Englund toch terug als horrorlegende Freddy Krueger?

Robert Englund toch terug als horrorlegende Freddy Krueger?

Hij ziet het wel zitten.

Robert Englund ziet het wel zitten om nog eenmaal terug te keren als Freddy Krueger. Het personage is een kindermoordenaar die bedacht werd door regisseur en schrijver Wes Craven en enkel wist te ontkomen aan de gevangenis door een technische fout. Daarop namen ouders wraak op hem door hem levend te verbranden. Zelf zoekend naar wraak, teisterde de duistere en gestoorde geest van Krueger zijn slachtoffers in hun dromen.

Englund kroop in 1984 in A Nightmare on Elm Street voor het eerst in de huid van Krueger. Hij was in acht films te zien, twee seizoenen van de serie Freddy's Nightmares en in meerdere cameo's in series en muziekvideo's. Toen de film Freddy Vs Jason Vs Ash niet gemaakt mocht worden, hing Englund zijn hoed en handschoenen aan de wilgen. Vervolgens nam Jackie Earle Haley de rol over voor de afgekraakte remake van de originele film.

Jarenlang was Englund duidelijk: hij zou nooit terugkeren. Maar nu is hij van gedachten veranderd. "Ik geloof dat ze de franchise een reboot willen geven, maar dat ze een nieuwe acteur nodig hebben. Ze hebben een nieuwe acteur nodig voor de rol van Freddy, omdat ze acht films gaan maken. Maar ik heb er misschien nog wel eentje in me zitten, " aldus Englund.

Kortom: als het eenmalig is, wil hij wel terugkeren.

NieuwsFilm

meest populair