Celebrity

Chris Pine is discussies over zijn naaktscène in 'Outlaw King' zat

"Ik schaam me er eigenlijk voor dat dit iets is waar we over moeten praten."

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
Outlaw King promoten blijkt soms een ingewikkelde taak te zijn - dat heeft hoofdrolspeler Chris Pine ondervonden. Toen de historische Netflix-film van regisseur David Mackenzie begin september in première ging tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto, veranderde Pine's naaktscène in een veelbesproken item. Dat zit de 38-jarige Amerikaan nog steeds dwars.

Eerder zei Pine het volgende tegen The Hollywood Reporter: "Er zitten zoveel onthoofdingen in en toch willen mensen over mijn penis praten. Ik denk dat, dat iets zegt over onze samenleving, waar mensen opengereten kunnen worden, maar het is de leuter van een man waar ze interesse in tonen."

Dat was een maand geleden. Het lijkt erop dat de acteur nog steeds vragen naar zijn hoofd gesmeten krijgt over de blootscène. Dat is hij nu wel een beetje zat, aldus Pine tegenover E! Online. "Er wordt zeker met twee maten gemeten, want niemand zou hierover praten als het om een vrouw ging. Ik vraag mij af: 'Waarom?' Omdat het van vrouwen verwacht wordt te doen en niet van mannen? Waarom verwachten we het niet van mannen? Waarom hebben ze het niet eerder gedaan?"


Pine somt diverse dingen op waar het aan zou kunnen liggen, waaronder een "onderontwikkelde, preutse schaamte voor het menselijke lichaam" en "menselijke intimiteit." Dat acht de acteur merkwaardig omdat de bevolking in het algemeen geen probleem heeft met geweld jegens elkaar.

"Ik weet het niet," zegt Pine. "Het lijkt zeker op iets vreemds." Diverse nieuwskoppen over het onderwerp vond hij wel grappig en leuk, toch schenkt hij er weinig aandacht aan. Geïrriteerd zegt Pine dan ook: "Het boeit me eigenlijk geen reet, om eerlijk te zijn. Ik schaam me er eigenlijk voor dat dit iets is waar we over moeten praten." Vanaf 9 november kunnen liefhebbers de film online zien via Netflix.

NieuwsFilm

meest populair