Celebrity

Chris Pine is discussies over zijn naaktscène in 'Outlaw King' zat

"Ik schaam me er eigenlijk voor dat dit iets is waar we over moeten praten."

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Outlaw King promoten blijkt soms een ingewikkelde taak te zijn - dat heeft hoofdrolspeler Chris Pine ondervonden. Toen de historische Netflix-film van regisseur David Mackenzie begin september in première ging tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto, veranderde Pine's naaktscène in een veelbesproken item. Dat zit de 38-jarige Amerikaan nog steeds dwars.

Eerder zei Pine het volgende tegen The Hollywood Reporter: "Er zitten zoveel onthoofdingen in en toch willen mensen over mijn penis praten. Ik denk dat, dat iets zegt over onze samenleving, waar mensen opengereten kunnen worden, maar het is de leuter van een man waar ze interesse in tonen."

Dat was een maand geleden. Het lijkt erop dat de acteur nog steeds vragen naar zijn hoofd gesmeten krijgt over de blootscène. Dat is hij nu wel een beetje zat, aldus Pine tegenover E! Online. "Er wordt zeker met twee maten gemeten, want niemand zou hierover praten als het om een vrouw ging. Ik vraag mij af: 'Waarom?' Omdat het van vrouwen verwacht wordt te doen en niet van mannen? Waarom verwachten we het niet van mannen? Waarom hebben ze het niet eerder gedaan?"


Pine somt diverse dingen op waar het aan zou kunnen liggen, waaronder een "onderontwikkelde, preutse schaamte voor het menselijke lichaam" en "menselijke intimiteit." Dat acht de acteur merkwaardig omdat de bevolking in het algemeen geen probleem heeft met geweld jegens elkaar.

"Ik weet het niet," zegt Pine. "Het lijkt zeker op iets vreemds." Diverse nieuwskoppen over het onderwerp vond hij wel grappig en leuk, toch schenkt hij er weinig aandacht aan. Geïrriteerd zegt Pine dan ook: "Het boeit me eigenlijk geen reet, om eerlijk te zijn. Ik schaam me er eigenlijk voor dat dit iets is waar we over moeten praten." Vanaf 9 november kunnen liefhebbers de film online zien via Netflix.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Chris Pine ""Er wordt zeker met twee maten gemeten, want niemand zou hierover praten als het om een vrouw ging. Ik vraag mij af: 'Waarom?' Omdat het van vrouwen verwacht wordt te doen en niet van mannen? Waarom verwachten we het niet van mannen? Waarom hebben ze het niet eerder gedaan?""

Pine is een beetje dom.
Het is al vele malen eerder gedaan en als het in een mainstream film een acteur betrof met een grote vrouwelijke fanbase zoals hem werd er zeker wel over gesproken.
De dubbele standaard zit 'm meer in het feit dat mannelijke interviewers e.d. redelijk zakelijk moeten blijven over opvallend naakt in een film omdat ze anders als viezerik bestempeld worden en vrouwen blijkbaar weg kunnen komen met opmerkingen waar mannen tegenwoordig scheef voor aangekeken worden.

Master Of Films

Avatar

Eerder zei Pine het volgende tegen The Hollywood Reporter: "Er zitten zoveel onthoofdingen in en toch willen mensen over mijn penis praten. Ik denk dat, dat iets zegt over onze samenleving, waar mensen opengereten kunnen worden, maar het is de leuter van een man waar ze interesse in tonen.
Dit moest mij denken aan Grand Theft Auto: San Andreas. Daarin kon de speler (als CJ) met een Katana mensen onthoofden. Uiteraard deed ik dat al te graag :D
Maar uitgerekend was het Hot Coffee (niets minder dan een verborgen seks mini game) waar de keurige huismoeders en politici (o.a. Hilary Clinton) overvielen.

Last but not least. Een algemene opmerking.
Eerder een gechargerde opmerking van mij, maar als men 1 tepel van een tiet laat zien in een film, dan scoort het al gauw een R rating. Geweld daartegen kan nog gemakkelijk PG-13 rating halen dan blote tieten.

Rich Art

Avatar

@MoF: dat ligt aan het land. Hier in Nederland kan een blote tiet, of tieten, er nog wel mee door met een 12 als leeftijdsgrens. Wij hebben daar niet zoveel moeite mee. Maarja, Amerika he... Hypocriet ten top natuurlijk...

Verder snap ik het punt van Pine wel, want het zou inderdaad geen discussie hoeven zijn. Maar ja, die dingen zijn zo gegroeid en verandering heeft tijd nodig. Dikke kans dat het over een paar jaar al minder spraakmakend is als de pielemans ook bij de mannelijke acteurs uit de broek hangt.

Daarnaast wordt volgens mij het geslachtsdeel met elkaar vergeleken. Met andere woorden: Borsten zijn niet hetzelfde als een penis in beeld. Dat valt dan waarschijnlijkheid in dezelfde categorie "heftig" als de vagina. Mannen hebben dus eigenlijk geen alternatief voor de borsten van een vrouw om te laten zien in een film.

Master Of Films

Avatar

Rich Art "Hier in Nederland kan een blote tiet, of tieten, er nog wel mee door met een 12 als leeftijdsgrens. Wij hebben daar niet zoveel moeite mee. Maarja, Amerika he... Hypocriet ten top natuurlijk..."
Ik heb het idd over de USA, in geval dat het niet duidelijk was. Natuurlijk is het hypocriet ten top, de grootste porno industrie komt immers uit de USA.

Een paar voorbeelden mbt mijn vorige gechargerde opmerking.
Neem b.v. Flodder de film gekeurd voor 6 jaar en ouder in Nederland. Tatjana Simic laat gewoon haar grote jongens zien en kwa sex doet men ook in die film niet moeilijk. Zo'n film krijgt al gauw in de USA een NC-17 rating. De buurman wat doet U nu scene is voor de keurige Amerikaanse huismoeders en politici ook al teveel van het goede. Weet ik wel zeker.

Trouwens de FSK rating in Duitsland voor Flodder is 16 jaar. Onze oosterburen kunnen er waarschijnlijk ook niet tegen de blote tieten van Tatjana.

Daartegen is The Dark Knight bij ons 16 jaar en in de USA alleen PG-13. Bij ons is de rating hoger, omdat het meer te maken heeft met The Joker en zijn angstaanjagende gedachten en geweld plegingen. Schijnbaar mogen kleine kinderen met hun ouders in Amerika gewoon lekker kijken naar The Joker en zijn zieke bedoelingen.

Die Hard 4.0 was ooit 12 jaar, maar de Blu-ray versie is opgeschroeft naar 16 jaar. Echter dat is NIET de unrated versie, maar de gewone PG-13 bioscoop versie van Live Free or Die Hard.

Sunspot

Avatar

Eens en helaas leven we in een nog 'ergere' tijd wat dit soort dingen betreft, Twitter en alles.

Kamajiisama

Avatar

Wat een "geleuter"...., zeg!

nieuwslaatste nieuws

meest populair