Algemeen

'The Terminator' had bijna een happy end!

Gelukkig niet!!!

door Bram de Groot om 11:12 in Algemeen
Het einde van The Terminator uit 1984 was zeker niet in het voordeel van de hoofdpersonages in de film. Kyle Reese, het personage van Michael Biehn, ging namelijk dood toen hij Sarah Connor (Linda Hamilton) verdedigde in een gevecht met de T-800 (Arnold Schwarzenegger). Toch kozen de makers bijna voor een 'happy end'.

Volgens co-schrijver en producent Gale Anne Hurd, wilden bepaalde mensen een vrolijker einde, dus met een gelukkige Kyle en Sarah. Hurd tijdens een Q&A, volgens Slashfilm: "We kregen aantekeningen om de film voor het einde van de film te beëindigen. Zelfs zonder The Terminator als het endoskelet, maar gewoon met een knuffelende Kyle Reese en Sarah Connor."

Dit zou betekenen dat de film zou zijn geëindigd met de explosie waarbij de Arnie's T-800 weggevaagd lijkt. Deze wens werd echter te niet gedeeld door Hurd en regisseur James Cameron. Vooral door de steun van andere gezichten achter de schermen, die geloofden in de plannen, werd het huidige einde gered van het slechte idee van de bobo's.

Begin november 2019 keert Terminator terug met een zesde film, opnieuw met Hamilton en Schwarzenegger.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Ik snap nooit zo goed waar die bobo's zich altijd mee bemoeien en waarom ze denken het beter te weten. Dergelijke adviezen leveren bijna nooit een goed resultaat op.

Ereptile

Avatar

Bobo is toch een blauw konijn?

Xenolicker

Avatar

^ Dat klopt, Ereptile, maar hij heeft veel nakomelingen (je weet wel, konijnen...) waarvan veel werkzaam zijn in de filmindustrie. Ze hebben natuurlijk allemaal een eigen naam maar worden in de volksmond Bobo's genoemd. Ze werken allemaal achter de camera omdat er weinig vraag is naar blauwe konijnen voor de camera.

Moviemagic

Avatar

Als ik zelf een happy end moet regelen voor Terminator dan was het er één waarin Kyle de terminator opnieuw programmeert tot seksrobot zodat er een trio in zat met Sarah en hem.

Sunspot

Avatar

Die bobo's moeten zich meer afzijdig houden wat verhaal betreft, zo vaak slechte beslissingen, of scenes die eruit moeten, speelduur.

Artificialis

Avatar

Fijn dat James Cameron en Gale Anne Hurd gewoon hun eigen wil hebben doorgedrukt. Tegenwoordig worden films na test-screenings aan alle kanten aangepast.

NieuwsFilm

meest populair