Apple gaat echt serieus de concurrentie met Netflix aan!

Apple gaat echt serieus de concurrentie met Netflix aan!

Meer dan honderd landen.

De nieuwe videodienst van Apple zal volgend jaar beschikbaar zijn. De dienst wordt meteen in meer dan honderd landen beschikbaar gemaakt. Of Apple daarmee ook in Nederland gaat streamen is nog niet zeker, maar zou goed kunnen. Concurrerende diensten als Amazon Prime Video en Netflix zijn in 190 landen beschikbaar.

Dat meldt The Information, dat stelt dat de dienst in eerste instantie enkel in de Verenigde Staten beschikbaar is en daarna in andere landen. Dat zal ergens in de eerste helft van 2019 het geval zijn. Volgens The Information is de streamingdienst gratis beschikbaar voor mensen met een Apple-apparaat.

Momenteel voert Apple nog gesprekken met diverse aanbieders van televisiediensten over het uitzenden van programma's en andere content op de dienst. De hoop is om op die manier zoveel mogelijk mensen aan het Apple-ecosysteem te binden. Vandaar ook dat de dienst gratis is en als aanvulling op andere Apple-diensten dient.

Overigens zet Apple momenteel volop in op het maken van series. Er wordt meer dan 1 miljard dollar in de ontwikkeling daarvan gestoken.



NieuwsFilm

meest populair