Algemeen

Apple gaat echt serieus de concurrentie met Netflix aan!

Meer dan honderd landen.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De nieuwe videodienst van Apple zal volgend jaar beschikbaar zijn. De dienst wordt meteen in meer dan honderd landen beschikbaar gemaakt. Of Apple daarmee ook in Nederland gaat streamen is nog niet zeker, maar zou goed kunnen. Concurrerende diensten als Amazon Prime Video en Netflix zijn in 190 landen beschikbaar.

Dat meldt The Information, dat stelt dat de dienst in eerste instantie enkel in de Verenigde Staten beschikbaar is en daarna in andere landen. Dat zal ergens in de eerste helft van 2019 het geval zijn. Volgens The Information is de streamingdienst gratis beschikbaar voor mensen met een Apple-apparaat.

Momenteel voert Apple nog gesprekken met diverse aanbieders van televisiediensten over het uitzenden van programma's en andere content op de dienst. De hoop is om op die manier zoveel mogelijk mensen aan het Apple-ecosysteem te binden. Vandaar ook dat de dienst gratis is en als aanvulling op andere Apple-diensten dient.

Overigens zet Apple momenteel volop in op het maken van series. Er wordt meer dan 1 miljard dollar in de ontwikkeling daarvan gestoken.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Gratis je dienst aanbieden lijkt me inderdaad een handige zet om er uit te springen. Maar is de dienst gratis, maar betalen we vervolgens wel per aflevering?

GreenHornet

Avatar

je moet dus zeker minimaal Apple Music hebben

mofo83

Avatar

@GreenHornet. Apple Music is muziek streaming en gerelateerde programma's. Voor Apple TV heb je toch ook geen Apple Music nodig? Al zou ik voor de huidige prijs en vrede mee hebben als het een totaalpakket wordt voor € 9,95.

jimb

Avatar

Maar ze hebben al eerder aangegeven dat ze geen bloot en geweld willen hebben in hun eigen shows op hun dienst, zal dus niet veel soeps worden..

RoberPaulsen

Avatar

Ga weg Apple, blijf bij je leest.

justmikemovies

Avatar

@RoberPaulsen

Ga weg Apple, blijf bij je leest.


Zeg dat ook even tegen KPN en Amazon...

Frietgezicht

Avatar

Netflix was ik ook niet vanaf dag 1 bij. Integendeel. Ze moeten mij toch echt overtuigen met allerlei dingen die ik zal missen als ik geen member ben.
Zelfs HBO met een serie als Game of Thrones vind ik voor de rest nogal een schaars aanbod hebben.

snowkrash

Avatar

@jimb Inderdaad. Echt concurrentie aangaan doe je op content en Apple's content wordt doodsaai.
Ik blijf wel bij Netflix.

Sunspot

Avatar

Soweiso onzin om meerdere abbo's te hebben voor films/series, gewoon onzin vind ik.

Ik kijk straks wel naar het aanbod en zo, dan gewoon 1 streamingdienst, heel misschien 2, maar vind dat al te veel, betaal al vet genoeg voor mijn internet/tv en andere vaste lasten.

GAat niet erom dat je het kan hebben, maar is gewoon onzin, het idee alleen al, bah.

chefry1983

Avatar

Netflix werkt voor mij prima en daar houd ik het bij. De aanstaande versplintering van de streamingdiensten heeft geen positief effect op de markt. Behalve dat misschien de prijs omlaag gaat

Master Of Films

Avatar

chefry1983 "Behalve dat misschien de prijs omlaag gaat"
Laten we het hopen, want onlangs had Netflix wel zijn prijzen verhoogd.

kokosnoot

Avatar

Apple zal dan ook aan de Eu richtlijn van % content moeten voldoen en geld moeten afstaan per land. Dus gratis..denk niet lang! Dat is alleen om klanten af te snoepen voor een tijdje.

NieuwsFilm

meest populair