Algemeen

Zesde film van Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio aangekondigd!

Gruwelijke moorden spelen de hoofdrol.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Deadline meldt dat Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio opnieuw gaan samenwerken. Scorsese gaat namelijk de film Killers of the Flower Moon regisseren. DiCaprio speelt daarin de hoofdrol.

De film speelt zich af in Oklahoma in de jaren 20. De Osage Nation werden destijds de rijkste mensen per hoofd van de bevolking in de wereld, nadat olie werd ontdekt onder hun land. Daarna werden ze één voor één vermoord. Toen het dodental steeg, pakte de nieuw opgerichte FBI de zaak op en ontrafelde een huiveringwekkende samenzwering en een van de meest monsterlijke misdaden in de Amerikaanse geschiedenis.

"Toen ik het boek van David Grann las, begon ik het meteen te zien - de mensen, de setting, de actie - en ik wist dat ik deze moest verfilmen," aldus Scorsese tegenover Deadline. "Ik ben zo enthousiast om met Eric Roth samen te werken en weer samen te komen met Leo DiCaprio om dit zeer verontrustende Amerikaanse verhaal naar het witte doek te brengen."

Scorsese en DiCaprio leverden samen al vijf films af, met Gangs of New York (2002), The Aviator (2004), The Departed (2006), Shutter Island (2010) en The Wolf of Wall Street (2013).

Er komt een script van Oscarwinnaar Eric Roth (Forrest Gump) en de opnames voor Killers of the Flower Moon moeten in de zomer van 2019 aanvangen. Dit zou betekenen dat de volgende Scorsese / DiCaprio in 2020 in de bioscoop te zien zou kunnen zijn.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Altijd goed nieuws dit, al hoop ik dat hij de speelduur dit keer een beetje weet in te perken...

Prince John

Avatar

Een Scorsese & DiCaprio project is altijd iets om naar uit te kijken en een genot voor filmliefhebbers. Laat maar komen!

Harrie69

Avatar

Zeer blij dat het weer met DiCaprio is Smiley face

Master Of Films

Avatar

The Wolf of Wall Street was echt een absolute topper van Scorsese en DiCaprio. Dus benieuwd wat ze van bakken met hun nieuwste project.

Rutherford

Avatar

Hell yeah! Word ik toch instant blij van, ondanks het gruwelijke verhaal.

Mav Damian

Avatar

Laatst Silence gezien en echt weer een topper van hem.
Scorsese is toch een van de weinige die niet daalt van niveau als regisseur en dat hij weer samen met Dicaprio werkt is inderdaad om naar uit te kijken.

Frietgezicht

Avatar

Ik wil mij gelijk verdiepen in dit verhaal maar maybe beter de film afwachten om lekker weinig te weten.
Dit weet ik trouwens al maanden dankzij een artikel hier op FT.


Deze komt blijkbaar niet meer dan helaas:


https://www.filmtotaal.nl/nieuws/44611


RoberPaulsen

Avatar

The Wolf of Wallstreet is één van mijn All time favorieten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair