Celebrity

Filmcomponist John Williams (86) in het ziekenhuis opgenomen

De legendarische muzikant moest zijn eerste Europese concert in twintig jaar helaas afzeggen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 08:59 in Celebrity
Hollywoodcomponist John Williams is onverwachts opgenomen in het ziekenhuis. Hij is de man achter de bekende muziek van films als Star Wars, Indiana Jones en Jaws en geldt als één van de grootste componisten ooit. Williams was eigenlijk in Engeland voor een uniek concert in de Royal Albert Hall.

Fans die een kaartje hebben gekocht voor het voor morgen geplande concert van filmcomponist John Williams (86) zullen ongetwijfeld ontzettend teleurgesteld zijn. Enkele dagen voor zijn grote concert in de Royal Albert Hall in Londen, Engeland, heeft Williams moeten afzeggen omdat hij onverwachts in het ziekenhuis is beland. Het zou zijn eerste Europese concert zijn in ruim twintig jaar.

Belgische dirigent neemt stokje over
Voor zijn werk werd hij maar liefst vijftigmaal genomineerd voor een Oscar. Hij won het felbegeerde beeldje vijf keer. Het concert in Londen gaat overigens wel door. De concertzaal laat in een verklaring weten dat de Belgische musicus Dirk Brossé nu met zijn baton zwaait. Wat er precies aan de hand is met Williams, is nog niet bekendgemaakt. Hopelijk knapt hij snel op.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Laat hem snel beter worden. Zijn muziek is legendarisch

Master Of Films

Avatar

Met een leeftijd van 86 vind ik het minder onverwachts dat hij in het ziekenhuis is opgenomen. Daarbij zit de beste man ook niet achter de geraniums, maar werkt gewoon nog.

Weliswaar denk ik dat John Williams de meest bekende filmcomponist ter wereld is. Al zouden mensen nog niet eens zijn naam weten, zijn filmmuziek is wel megabekend, en zit in de meeste (goeie) blockbusters van de afgelopen 40 jaar.

Chris23

Avatar

Khoop niks ernstigs, en dattie nog op zn minst 1 x een classic theme voor een classic film gaat doen. (de laatste jaren was er niks outstandings meer echt)
Volgende week naar https://www.worldforum.nl/en/thestarwarssuite :)

Darthmar

Avatar

Eigenlijk wel een slechte verhouding 50 nominaties en maar 5 keer gewonnen. De man had er minimaal er toch een aantal meer verdiend.
Ik hoop dat die snel beter wordt want hij zou Episode 9 nog van muziek voorzien.

aspers

Avatar

@Sarthmar, hij zou ook nog, in samenwerking met Michael Giacchino, de muziek componeren voor het hele Star Wars themagebieden 'Galaxy's Edge' in Disneyland en Walt Disney World.

Maar de laatste jaren zijn zijn stukken inderdaad een stuk minder iconisch! Ze zijn goed, maar halen niet mer het niveau van Jaws, Superman, Indiana Jones, E.T., Jurassic Park en Harry Potter. Dat zijn toch écht klassiekers die iedereen meteen herkent.

SuperRolo2011

Avatar

Erg slecht nieuws, hopelijk knapt hij snel op !!

Waar ik me wel een beetje over verbaas is dat ik dit nieuws op meerdere plekken zie staan en alleen gesproken word over het concert in Londen wat doorgaat met een andere dirigent.
Begrijp me niet verkeerd, dat is totaal niet het zelfde maar er stonden ook 2 concerten gepland volgend weekend in Wenen (waar ik kaartjes voor had) en deze gaan helemaal niet door omdat er helaas geen vervanging is.

Zijn gezondheid is het beste maar ik vind het best apart dat overal alleen naar Londen word verwezen.

JTGL

Avatar

Erg jammer want ik zou hem gaan zien in Londen en Wenen! Hopelijk word hij snel weer beter en komt er een herkansing.

Artificialis

Avatar

Het is al een enorme prestatie dat hij de 86 jaar heeft bereikt. Hij heeft qua filmmuziek al zo extreem veel aan de entertainment-industrie bijgedragen. Of hij nou morgen sterft, of over 10 jaar, hij heeft zijn nalatenschap al ruimschoots opgebouwd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair