Celebrity

Filmcomponist John Williams (86) in het ziekenhuis opgenomen

De legendarische muzikant moest zijn eerste Europese concert in twintig jaar helaas afzeggen.

door Jeffrey Kouters om 08:59 in Celebrity
Hollywoodcomponist John Williams is onverwachts opgenomen in het ziekenhuis. Hij is de man achter de bekende muziek van films als Star Wars, Indiana Jones en Jaws en geldt als één van de grootste componisten ooit. Williams was eigenlijk in Engeland voor een uniek concert in de Royal Albert Hall.

Fans die een kaartje hebben gekocht voor het voor morgen geplande concert van filmcomponist John Williams (86) zullen ongetwijfeld ontzettend teleurgesteld zijn. Enkele dagen voor zijn grote concert in de Royal Albert Hall in Londen, Engeland, heeft Williams moeten afzeggen omdat hij onverwachts in het ziekenhuis is beland. Het zou zijn eerste Europese concert zijn in ruim twintig jaar.

Belgische dirigent neemt stokje over
Voor zijn werk werd hij maar liefst vijftigmaal genomineerd voor een Oscar. Hij won het felbegeerde beeldje vijf keer. Het concert in Londen gaat overigens wel door. De concertzaal laat in een verklaring weten dat de Belgische musicus Dirk Brossé nu met zijn baton zwaait. Wat er precies aan de hand is met Williams, is nog niet bekendgemaakt. Hopelijk knapt hij snel op.

nieuwslaatste nieuws

meest populair