Johansson weigert betrokkenheid Saoedische kroonprins bij haar nieuwe film

Johansson weigert betrokkenheid Saoedische kroonprins bij haar nieuwe film

De actrice neemt een duidelijk standpunt in.

Als je een beetje het nieuws volgt, heb je vast en zeker gehoord over de vermoorde Washington Post journalist Jamal Khashoggi. Velen vermoeden dat de kroonprins van Saoedi-Arabie, Mohammed bin Salman al-Saoed, hiermee te maken heeft. De bekende actrice Scarlett Johansson wil dan ook niks met de prins te maken hebben; hij zou namelijk een film van haar financieren, maar zij weigert mee te doen als dat het geval zou zijn.

Johansson zal namelijk de fotojournaliste Lynsey Addario spelen in de nieuwe Ridley Scott film, maar toen zij kreeg te horen dat kroonprins Salman al-Saoed ook aan het project gekoppeld was, liet ze van zich horen: ''Ik wil niet dat hij meewerkt aan deze film. Deze man voert een oorlog in Yemen en heeft onschuldige vrouwen in de gevangenis zitten. Dit speelde al allemaal vóór de moord op Khashoggi; toen al kreeg ik te horen dat hij een belangrijke rol zou spelen in het financieren van de film''.

Ook Lynsey Addario, de vrouw die Johansson gaat spelen, liet zich erover uit: ''Ik heb de kroonprins nooit ontmoet. Maar ik denk dat hij aan de rest van de wereld wil laten zien dat hij interesse heeft in Hollywood; hij wil zijn macht aan de wereld tonen. Maar ik wil ook absoluut niet dat hij bij deze film betrokken is. Ik was dan ook uiterst blij toen ik kreeg te horen dat hij van het project afzag''.



NieuwsFilm

meest populair