'Halloween'-ster Jamie Lee Curtis over haar verleden als crimineel en verslaafde

'Halloween'-ster Jamie Lee Curtis over haar verleden als crimineel en verslaafde

De actrice openbaart een groot persoonlijk geheim.

In de nieuwste editie van het Amerikaanse tijdschrift People doet actrice Jamie Lee Curtis, die op dit moment te bewonderen is in het horrorsucces Halloween, een boekje open over haar duistere verleden. Curtis heeft jarenlang te kampen gehad met een drugsverslaving en bewandelde zelfs het criminele pad.

Jarenlang heeft Hollywoodactrice Jamie Lee Curtis (59) haar geheime verslaving voor de buitenwereld verzwegen, maar nu de tijd rijp is, biecht ze alles op. "Tien jaar lang leefde ik van de drugs, van stelen en samenzweren. Niemand wist daar iets vanaf. Echt helemaal niemand", vertelt Curtis in haar interview met People.

Aan de pijnstillers
In het blad vertelt Curtis dat ze verslaafd raakte aan pijnstillers nadat ze die in 1989 kreeg voorgeschreven na een kleine plastisch-chirurgische ingreep. "Daarna heb ik ze tien jaar lang gebruikt", vertelt de actrice. "Ik probeerde op allerlei manieren aan pijnstillers te komen en stal ze zelfs van familie en vrienden".

Zit in de familie
Uiteindelijk was het haar zus die haar verslaving ontdekte in 1998. Een jaar later begon ze met afkicken. In de familie van Curtis is verslaving een bekend probleem. Haar vader, acteur Tony Curtis (bekend van onder andere Some Like It Hot uit 1959), was verslaafd aan alcohol en drugs. Haar halfbroer Nicholas stierf in 1994 door een overdosis heroïne.

NieuwsFilm

meest populair