Voorlopig geen 'Mad Max'-vervolg

Voorlopig geen 'Mad Max'-vervolg

Nieuw project George Miller stelt de productiestart tot minstens 2020 uit.

Regisseur George Miller maakte iedereen blij met Mad Max: Fury Road. Dat hij snel na het maken liet weten nog van plan te zijn minstens twee vervolgen te willen maken, maakte ons in elk geval nog blijer. Maar een nieuwe beslissing maakt de kans op die vervolgen voorlopig erg klein.

Miller heeft namelijk een nieuw project gevonden en het wordt geen Mad Max. In plaats daarvan maakt hij Three Thousand Years of Longing, waarvan hij zelf het script schreef. Plotdetails hebben we helaas niet, wel weten we dat de productie in de loop van 2019 moet beginnen. Het zou een epische en grootschalige nieuwe film moeten worden.

Tegelijk is het uitstel van Mad Max: The Wasteland, zoals het vervolg moest gaan heten, niet vreemd. De productie was lang en moeizaam en behoorlijk uitputtend. Daarnaast bevindt Miller zich momenteel in een financieel conflict met studio Warner Bros., wat de ontwikkeling van het vervolg voorlopig op een zijspoor heeft gebracht. Komt nog bij dat Miller al eens liet weten eerst iets anders te willen maken dan een nieuwe Mad Max-film.

De release van Three Thousand Years of Longing zal vermoedelijk in 2020 plaatsvinden. Een vijfde Mad Max zal dus, mocht die er ooit komen, nog langer op zich laten wachten.



NieuwsFilm

meest populair