'Halloween'-ster doet mee met Rian Johnson's 'Knives Out'

'Halloween'-ster doet mee met Rian Johnson's 'Knives Out'

De detectivefilm met Daniel Craig eert zowel de klassieke als moderne whodunit-verhalen.

Na zijn Star Wars-episode The Last Jedi keert Rian Johnson terug naar het misdaadgenre. Zijn regiedebuut Brick vertelt een detectiveverhaal middels tieners, nu gaat de regisseur aan de slag met een whodunit. Deze Knives Out begint binnenkort met filmen, dus is het niet zo gek dat Johnson de laatste paar weken steeds meer mensen aan de cast heeft weten toe te voegen.

Zo begonnen we met Daniel Craig en eindigen we voorlopig met de aanvulling van Halloween-ster Jamie Lee Curtis. Ze schaart zich bij een opvallende cast bestaande uit Chris Evans, Michael Shannon, Lakeith Stanfield, Don Johnson en Ana de Armas. Van de meeste acteurs hebben we momenteel nog geen idee wie ze spelen. Craig kruipt in de huid van een detective zoals Hercule Poirot. Deadline meldde voorheen dat Stanfield (momenteel in de bioscoop te zien met The Girl in the Spider's Web) ook optreedt als een rechercheur.

Bekijk de afbeeldingWaar Knives Out precies om draait is nog altijd een geheim. Johnson is zelf verantwoordelijk voor het scenario dat hij een paar maanden geleden heeft afgemaakt. Er zal een moord in de film plaatsvinden en Craig's detective vogelt vervolgens op klassieke wijze uit wie de dader is. Net als Brick speelt het verhaal zich af in de moderne tijd.

De productie van de detectivefilm begint in november. Ergens volgend jaar kunnen we vermoedelijk Johnson's nieuwste in de bioscoop zien. Hij maakt de film in samenwerking met Ram Bergman Productions en FilmNation Entertainment. Jamie Lee Curtis zien we de komende week weer op het grote scherm met de eerdergenoemde Halloween-film van David Gordon Green. Deze volgt het origineel van John Carpenter op.



NieuwsFilm

meest populair