Zijn deze aliens uit het 'Star Wars'-canon geschrapt!?

Knopen worden doorgehakt bij Lucasfilm!

Wie kent de Bothans niet? In Star Wars: Return of the Jedi werden de buitenaardse wezens genoemd als helden. "Many Bothans died to bring us this information", meldde Mon Mothma over de plannen van de tweede Death Star. Maar in het canon van de franchise is er vrijwel niets over bekend. Nu blijkt dat ze wellicht geschrapt worden.

Onlangs kwam het Star Wars Alien Archive uit, een boek waarin alle aliens voorkomen. Maar daarin werden Bothans niet genoemd. En dus vroeg een fan aan franchisebaas Matt Martin, die samen met een aantal anderen ervoor verantwoordelijk is het canon in de gaten te houden, waarom dat niet zo was. "Bothans moeten nog in het canon verschijnen. Misschien is het niet eens een soort!? " merkt Martin op Twitter op.


Toch verschenen de Bothans al tweemaal in het canon. Naast Return of the Jedi, werden ze ook genoemd in de serie The Clone Wars. Maar te zien waren ze niet. Wellicht dat de buitenaardse wezens op een later moment nog te zien zijn en dan wel in het canon worden. Het zou kunnen dat Lucasfilm tot die tijd het design geheim wil houden.

NieuwsFilm

meest populair