Humor

Zijn deze aliens uit het 'Star Wars'-canon geschrapt!?

Knopen worden doorgehakt bij Lucasfilm!

door Jim Pedd om 06:36 in Humor
Wie kent de Bothans niet? In Star Wars: Return of the Jedi werden de buitenaardse wezens genoemd als helden. "Many Bothans died to bring us this information", meldde Mon Mothma over de plannen van de tweede Death Star. Maar in het canon van de franchise is er vrijwel niets over bekend. Nu blijkt dat ze wellicht geschrapt worden.

Onlangs kwam het Star Wars Alien Archive uit, een boek waarin alle aliens voorkomen. Maar daarin werden Bothans niet genoemd. En dus vroeg een fan aan franchisebaas Matt Martin, die samen met een aantal anderen ervoor verantwoordelijk is het canon in de gaten te houden, waarom dat niet zo was. "Bothans moeten nog in het canon verschijnen. Misschien is het niet eens een soort!? " merkt Martin op Twitter op.

Toch verschenen de Bothans al tweemaal in het canon. Naast Return of the Jedi, werden ze ook genoemd in de serie The Clone Wars. Maar te zien waren ze niet. Wellicht dat de buitenaardse wezens op een later moment nog te zien zijn en dan wel in het canon worden. Het zou kunnen dat Lucasfilm tot die tijd het design geheim wil houden.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Havoc

Avatar

Nee, niet geschrapt. Het is gewoon een geheim nog. That's it. Yoda's ras is ook niet geschrapt. We weten gewoon niet welk ras het is.

horizon

Avatar

Yoda is een Bothan.

23VDV23

Avatar

Het grappige is dan vooral dat er best wel wat die-hard fans zijn die enorm over dit soort beslissingen gaan lopen nitpicken en dan boos worden dat er inconsistenties ontstaan met stripboeken etc. die ze vroeger hebben gelezen of over het feit dat de boeken over de periode na Return of the Jedi niet werden gebruikt in de scenario's van de sequels. Terwijl die stiekem gewoon van het niveau bouquet reeks waren en het deel van de fans dat dit soort dingen heeft gelezen marginaal is. Vandaar, volkomen logisch dat Lucasfilm zich dit soort vrijheden pakt om op de lange termijn dingen te kunnen laten maken en nieuwe generaties makers de ruimte geven om er nieuwe interpretaties aan te geven.

nieuwslaatste nieuws

meest populair