Sigourney Weaver komt op voor Roman Polanski

Sigourney Weaver komt op voor Roman Polanski

De actrice vindt dat we de controversiële regisseur moeten vergeven...

De #MeToo beweging bestaat nu al een jaar een heeft voor heel wat verandering in Hollywood gezorgd; zo verloren nogal wat bekende en machtige figuren, nadat ze waren aangeklaagd, al hun aanzien. Ook kwamen oude verhalen weer naar boven, net zoals dat van Roman Polanski: hij stond namelijk in 1978 terecht voor seks met de minderjarige Samatha Galley. Toch neemt actrice Sigourney Weaver het nu op voor de regisseur.

Zo zegt Weaver: ''In die tijd ging het er anders aan toe in Hollywood. Zijn daden vallen niet goed te praten en trekken nu meer aandacht dan destijds. Mensen wilden allemaal zo graag in zijn films spelen... Vandaag de dag is het ondenkbaar dat een moeder haar 13-jarige dochter zou achterlaten met iemand als Roman''. Polanski krijgt ook flink wat kritiek te verduren vanwege zijn volgende film, die gaat over de bekende Dreyfuss zaak, waarbij een man valselijk werd beschuldigd. Dit schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, maar ook hier komt Weaver weer voor Polanski op:

''Het is zeker een moeilijke situatie, maar ik heb veel geleerd van Roman. Uiteraard is het de bedoeling van de #MeToo-beweging dat jonge meisjes geen gevaar meer lopen en zulke verschrikkelijke situaties vermeden worden, maar Roman heeft zijn leven al lang gebeterd. Hij is gelukkig getrouwd, heeft twee kinderen en ik weet zeker dat hij het er met hen over gehad heeft. Hij heeft schuldig gepleit en hij heeft er spijt van''.

Toch wil de actrice duidelijk maken dat haar mening niet tegen de #MeToo beweging in gaat: ''De hele beweging vraagt om te luisteren naar de slachtoffers van seksuele intimidatie en misbruik. Romans slachtoffer vraagt om ons begrip en medeleven om zich zo erover heen te zetten. Ik heb besloten naar haar te luisteren''.



NieuwsFilm

meest populair