'Overlord'-regisseur Julius Avery maakt remake 'Flash Gordon'

'Overlord'-regisseur Julius Avery maakt remake 'Flash Gordon'

Julius Avery gaat de film nu (eindelijk) maken.

Enkele jaren geleden werd al aangekondigd dat Fox werkt aan een nieuwe film over het bekende stripfiguur Flash Gordon. Gisteren maakte de studio de nieuwe regisseur van deze remake bekend, namelijk filmmaker Julius Avery. Hij schrijft ook het script.

Fox werkt nog steeds aan een nieuwe film over de Flash Gordon. De laatste jaren bleef het opvallend stil rondom het project, maar gisteren kwam dan toch het nieuws dat de filmstudio stappen aan het zetten is. De Australische regisseur Julius Avery - bekend van onder meer het binnenkort nog in Nederland te verschijnen Overlord - mag het project nu gaan maken. Avery verzorgt ook het script over de bekende ruimteheld. De comics over Flash Gordon verschijnen al sinds 1934.

Matthew Vaughn verandert van positie
Drie jaar geleden werd Matthew Vaughn (Kingsman) aangetrokken als regisseur. Zijn Flash Gordon werd echter in de ijskast gezet, omdat zijn idee te veel overeenkomsten vertoonde met Guardians of the Galaxy (2014). "Marvel heeft eigenlijk al gedaan wat ik wilde gaan doen", zei Vaughn vorig jaar in een interview. "We moeten met iets komen wat kan overleven tussen de andere geweldige ruimtefilms". Vaughn blijft bij het project betrokken als producent. Een releasedatum is er nog niet.

NieuwsFilm

meest populair