Algemeen

'MIssion: Impossible - Fallout'-regisseur schrijft mee aan script 'Top Gun: Maverick'

Cruise en McQuarrie werkten de laatste jaren al vele malen samen in verschillende hoedanigheden.

door Zilko Tarici om 11:02 in Algemeen
Na de laatste jaren vele malen te hebben samengewerkt, komt het niet geheel als een verrassing dat scenarist/regisseur Christopher McQuarrie opnieuw samenwerkt met Tom Cruise. Ditmaal is het zo dat McQuarrie het script van actie-sequel Top Gun: Maverick zal oppoetsen voor de Cruiser. Dit bevestigde Cruise tijdens een interview met Empire. Hetzelfde gebeurde eerder bij de films Mission: Impossible - Ghost Protocol en Edge of Tomorrow.

Andere scenaristen die meewerkten aan het script van Top Gun: Maverick zijn Peter Craig, Justin Marks en Eric Warren Singer. Naast Cruise zijn er in de film ook rollen weggelegd voor o.a. Jennifer Connelly, Val Kilmer, Miles Teller, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Manny Jacinto, Lewis Pullman en Thomasin McKenzie. Joseph Kosinski regisseert.

De opnames van Top Gun: Maverick zijn momenteel volop in gang. In juni 2020 wordt het resultaat in de bioscopen verwacht.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Lol gaat McQuarrie nu elke script aanpassen of meeschrijven waar in Cruise voortkomt.

Decepticon

Avatar

Dat moet toch goed komen, McQuarrie die de laatste hand legt aan het script en Kosinksi die regisseert, dat gaat vast hele mooie beelden opleveren.

SunChaser

Avatar

ik dacht dat die film allang was opgenomen

lamoteg

Avatar

Had graag MEG RYAN terug gezien als de ma van de hoofdrolspeler

nieuwslaatste nieuws

meest populair