Humor

Waarom Marvel echt een scène na de aftiteling plaatst

En nee, het is niet alleen marketing.

door Jim Pedd om 22:30 in Humor
Marvel Studios brak met Iron Man (2008) door en zette de toon voor Hollywood de afgelopen jaren. Een filmuniversum. Dat is het sleutelwoord momenteel. Marvel zette dat heel slim op door na de aftiteling van Iron Man een extra scène toe te voegen en heeft dat de afgelopen jaren vaker gedaan. Kevin Feige vertelt dat er een extra reden achter zit.

"Films brengen mensen samen. Maar ze brengen mensen ook achter de schermen samen," vertelde Feige toen hij zijn ereprijs tijdens de 2018 Britannia Awards in ontvangst nam. "Bij Marvel Studios plaatsen we sinds het begin al een scène na de aftiteling. De fans zijn er dol op, want het is een tease voor wat er komen gaat."

"Maar de echte bonus is dat het publiek blijft zitten en kijkt naar de namen van al die honderden, duizenden mensen die zo hard hebben gewerkt om die films tot leven te brengen. Dat inspireerde mij als kind, al die namen zien, en ik hoop dat mensen er nu ook door geïnspireerd raken."

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Ja want ik lees echt al die namen. Ze kunnen het toch mooi verbloemen. Gewoon marketing, punt.

Master Of Films

Avatar

Nope, namen lees ik niet. Ik kijk dan op mobieltje. Maar daartegen hoor ik wel de muziek. Dat beschouw ik als "bonus".

Mav Damian

Avatar

How jong! Ik lees nooit namen bij een aftiteling is too much, maar wel goed bedacht Feige.

chazillionair28

Avatar

Ik heb het echt een keer geprobeerd maar totdat ik alle namen lees gaat de aftiteling al veels te snel daarvoor

Xenolicker

Avatar

Het belangrijkste is dat ze in ieder geval iets doen. Tegenover al die mensen die de moeite nemen om te blijven zitten voor het geval dat er nog iets komt aan het eind is het gewoon respectloos om niets te doen.

Spider-fan

Avatar

Ik kijk altijd alleen naar de opvallende, vreemde namen en daar lach ik dan heel hard om.

MisterMarvel

Avatar

Wat mij altijd opvalt is dat er 1 acteur altijd mee speelt in filmt. Deze acteur gaat door het leven als Co.

Co Starring om wel te verstaan. Kan helaas verder niks van hem op IMDB vinden maar weet wel dat hij in bijna elke film genoemd wordt.

Caspar

Avatar

Hahaha goeie bak Mr. Marvel. Die was net zo leuk als toen m'n pa 'm voor eerst maakte. Zo'n 25 jaar geleden.

Ereptile

Avatar

Ik lees de namen soms wel hoor Smiley face zitten sommige namen tussen die ik best interessant vind!

chefry1983

Avatar

De enige 'acteur' die je in elke Marvel film tegenkom is Stan Lee. Maar wel goed om de mensen de aftiteling af te laten kijken. Ook al lees je lang niet alle namen, toch zie je ze voorbij komen

centr1no

Avatar

Dat is toch alleen maar inspirerend als je in de industrie werkzaam bent?
En misschien is die aftiteling nog interessant als je bij het kijken van de film denkt 'wie is die acteur/actrice ook alweer want die heb ik vaker gezien' of voor de naam van een liedje wat je in de film gehoord hebt, maar niemand in het publiek is geïnteresseerd in die assistent van de belichting of die honderden mensen die achter een pc aan de special effects hebben gewerkt.
Ik snap dat het voor de mensen in de industrie een eer is om op een aftitelrol te staan van een grote film maar het publiek geeft er geen drol om.

Soms (meestal bij komedies) zie je tijdens de aftiteling nog wat scenes of bloopers in een venstertje o.i.d. en dan blijf je ook zitten. Dat is een stuk aantrekkelijker dan zo'n zwart scherm met te snel scrollende witte letters.
Maar zelfs bij Marvel-films zie ik mensen bij de eerste letters van de aftiteling al opstaan en de zaal verlaten. Die after-credits scene is voor sommigen dus niet belangrijk genoeg om een paar minuten op te wachten.

JorisTheWise

Avatar

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen maar aandachtig naar de aftiteling kijk wanneer ik weet dat een oud collega er aan heeft meegewerkt, dan wil ik nog wel eens echt aandachtig er naar kijken maar verder ben ik meestal na de acteurs en actrices wel weg. Toch vind ik het wel een slimme actie want sommige mensen kijken inderdaad aandachtig naar de lange lijst namen.

NieuwsFilm

meest populair