Netflix ontkent opzettelijk verwijderen Sinterklaasfilms

Op dit moment geen Sint-film op de betaalzender.

Netflix heeft alle sinterklaasfilms verwijderd uit hun aanbod. Dit meldde De Telegraaf deze week op hun website. De streamingreus heeft ondertussen gereageerd en geeft aan dat er geen opzet is bij het verwijderden van de films rond de goedheiligman, de zwarte pieten en Amerigo.

In een verklaring laat Netlfix aan de wakkerste krant van Nederland weten "dat er op dagelijkse basis nieuwe content op de service komt en ook content de service verlaat." En dit klopt uiteraard, maar het valt op de films zo vlak voor 5 december zijn verwijderd.

De Telegraaf zag dit ook en speculeerde daarbij dat het mogelijk een gevolg was vanwege de voortdurende Zwarte Pieten-discussie in Nederland. En het valt voor te stellen dat een Amerikaans bedrijf zich daar ver van wil houden. Toch lukt het Netflix om zich nu een beetje te mengen in het geheel.

"We werken voortdurend aan ons totale aanbod van series, documentaires en films met een focus op exclusieve Netflix originals," was de aanvullende reactie van Netflix.

Op dit moment staan er geen Sint-films online op Netflix. Recent debuteerde de jaarlijkse film Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht in de Nederlandse bioscopen. Check beelden hieronder.



NieuwsFilm

meest populair