Blu-ray

Blu-ray review 'Redbad' - Niet de gewenste Nederlandse blockbuster

Gijs Naber is Redbad!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:09 in Blu-ray
Regie: Roel Reiné | Cast: Gijs Naber (Redbad), Loes Haverkort (Frea), Teun Kuilboel (Jurre), Derek de Lint (Eibert), Lisa Smit (Fenne) e.a. | Speelduur: 161 minuten | Bioscooprelease: 28.06.2018 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

De Nederlandse regisseur Roel Reiné wist met een aantal Amerikaanse actie(vervolg)films successen te boeken en realiseerde in 2015 met Michiel de Ruyter een redelijk succes. De afgelopen periode kwam hij twee keer minder succesvol in beeld, met de Marvel-flop Inhumans (IMAX-serie) en de Nederlandse blockbuster Redbad. De film had een miljoenenbudget en kwam niet verder dan een paar ton omzet.

Source 1 Media bracht Redbad - goed voor ruim drie ton in euro's in Nederland - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op die uitgave.


In het $7 miljoen kostende historische drama Redbad is het 754 na Christus als de monnik Bonifatius bij Dokkum wordt gedood, volgens geschiedenisbronnen door "barbaarse" krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloede vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? De film vertelt het verhaal van de adellijke Friese strijder Redbad die na de inval van de Franken in Noord-Nederland bij de Vikingen belandt. Van daaruit plant hij zijn terugkeer: om de dood van zijn vader te wreken en het oprukkende christendom het hoofd te bieden.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372007006 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Source 1 Media

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Redbad zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont de filmposter en de kreet 'Collector's Edition', de achterkant verklaart waarom: er staan enkele extra's op. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Visueel gezien ziet Redbad er zeker niet verkeerd uit via deze Blu-ray uitgave van Source 1 Media. Uiteraard kan het niet vergeleken worden met een Hollywood-productie. De close-ups werken fraai, al missen meer wijdse shots soms aan kracht. Ook is er heel veel gebruikgemaakt van kleurfilters en dat werkt helaas niet altijd in het voordeel van de film. De scherpte is verder redelijk. Degelijke uitgave.

Geluid

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze doet prima zijn werk. Met muziek van Trevor Morris (The Scorpion King 3: Battle for Redemption, Hunter Killer) weet de film redelijk te scoren. De track zorgt voor voldoende surround effects, al is dit zeker niet het allersterkste punt van de schijf.

Bonusmateriaal

Deze 'Collector's Edition' van Source 1 Media bevat enkele featurettes naast het audiocommentaar van regisseur Roel Reiné en twee trailer, in verschillende talen. Hieronder de featurettes:

Redbad, The makers: Duidelijk het hoofdmenu onder de extra's. In bijna een half uur wordt stilgestaan bij de realisatie van de film, met veel mensen van achter de schermen en uiteraard de cast. Er zijn veel beelden van de interviews, die regelmatig worden ondersteund met beelden van achter de schermen.

Op de set met regisseur Roel Reiné: Een soort van B-roll van ruim 10 minuten. Dus heel veel indrukken van achter de schermen.

Redbad featurette: Een promotionele kijk achter de schermen van zo'n 3 minuten.

Avontuurlijk en visueel netjes

Roel Reiné kan gerust vermakelijke en visueel prima films afleveren. Dit keer lijkt hij zich een beetje te verkijken op de eindversie. De film duurt met 160 minuten toch net iets lang, al is er voldoende avontuur en redelijk wat actie. Ondertussen werkt Reiné aan enkele tv-producties. Check hieronder de trailer voor Redbad:3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jimb

Avatar

"In het $7 miljoen kostende historische drama Redbad is het 754 na Christus als de monnik Bonifatius bij Dokkum wordt gedood"

Heb je de film wel gezien Bram? Dat komt namelijk helemaal niet in de film voor, en speelt zich zelfs een hele tijd voor 754 af.

Ook is dat niet de trailer :P

Verder wel een goede film, ik heb mezelf 12 keer gespot in verschillende scenes :D

Sunspot

Avatar

^

Ja, als je er zelf in zit, is het gelijk leuker :D

nieuwslaatste nieuws

meest populair