'Fantastic Beasts 2' breekt met 'Harry Potter'-tijdlijn; eerste reacties online!

'Fantastic Beasts 2' breekt met 'Harry Potter'-tijdlijn; eerste reacties online!

De jonge Professor McGonagall is de boosdoener.

Onlangs werd duidelijk dat actrice Fiona Glascott is gecast als de jonge Professor McGonagall. Ze speelt de rol in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Nu blijkt dat haar aanwezigheid niet zou aansluiten op de tijdlijn van de Harry Potter-franchise.

Volgens Screenrant zou het personage niet in Fantastic Beasts 2 kunnen zitten, aangezien ze in 1927 nog helemaal niet geboren is. Toch is actrice Glascott al 35 jaar oud, dus het mag aangenomen worden dat ze een McGonagall van ongeveer die leeftijd zal spelen.

Vermoedelijk is ze naast Albus Dumbledore (Jude Law) te zien in Hogwarts. McGonagall werd volgens de Harry Potter-kenners geboren in 1935. In de boeken zou ze pas in 1956 starten op Hogwarts.


Uiteraard worden er vaker in het voordeel van een film bepaalde zaken aangepast. En de gemiddelde kijker zal het waarschijnlijk een worst wezen. Uiteraard ligt dit bij de Potter-fans mogelijk iets gevoeliger.

Toch blijkt de laatste groep bijzonder tevreden met de tweede Fantastic Beasts. Dit blijkt uit de eerste reacties die online zijn verschenen. In Nederland debuteert The Crimes of Grindelwald op 14 november.







NieuwsFilm

meest populair