Algemeen

Oscars: Marvel heeft geen vertrouwen in 'Avengers: Infinity War'

Zoals verwacht zet de studio volop in op 'Black Panther'!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Marvel gaat opvallend genoeg geen uitgebreide Oscar-campagne voeren voor haar monsterhit Avengers: Infinity War. Disney zendt de film namelijk slechts voor één categorie in. Daarentegen wordt Black Panther wel ontzettend gepromoot.

Dit jaar was Avengers: Infinity War een van de grootste verrassingen in de bioscoop. De film werd met overwegend positieve beoordelingen en een Box Office-opbrengst van boven de twee miljard dollar prima ontvangen. Toch verwacht Marvel niet dat Infinity War enige kans maakt bij de Oscars. De film wordt maar voor één categorie ingezonden.

Geen verrassing
Op de Oscar-campagnepagina van Disney valt te lezen dat de studio met Infinity War alleen een nominatie hoopt te scoren in de categorie 'beste visuele effecten'. Zoals bekend gaat de filmstudio wel een enorme campagne voor Black Panther voeren. Marvel hoopt met die film een beeldje in zestien categorieën te bemachtigen.

Black Panther wordt onder meer ingezonden voor beste film, regie, script en kostuums. De volledige lijst kun je hier bekijken!

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Je gaat toch ook geen halve film insturen

Guyon2002

Avatar

Black Panther is toch wel een van de minder goede MCU films. De enige reden die ik zie voor de populariteit is de zwarte cast

Ang3l

Avatar

Black Panther voor kostuums en sets zou best kunnen. Dat zag er super mooi en sfeervol uit.

GreenHornet

Avatar

het is heel simpel als Black Panther niet wint dan is het discriminatie van de Oscars.

dakai-world

Avatar

Guys, laten we even eerlijk zijn. Ik vond Infinity Wars een uitmuntende superheldenfilm, maar ondanks dat het gelikt in elkaar zat en er weinig op aan te merken viel, zou het wel van de zotte zijn als een film als deze genomineerd zou worden voor een Oscar. Laat staan er eentje zou winnen. Dat zou en verloedering zijn van de Oscars en een immense inflatie in filmcultuur.

Natuurlijk, er is de laatste jaren al veel geklaag over de Oscars, waar ik me deels wel in kan vinden. Maar laten we popcorn vermaak alsjeblieft als popcorn vermaak waarderen. Dat de Dark Knight wel genomineerd was, vond ik enerzijds dan wel weer terecht, omdat de film iets verder ging dan simpelweg een popcornvermaak zijn. Laat de MCU maar lekker shinen op de MTV Movies Awards...

En waar blijven de artikelen over de vermeende nieuwe titels van de vierde Avengers? Ik heb ze al te lang niet gezien. Ik begin het te missen.

Frietgezicht

Avatar

^ Dakai, waarom verloedering? Omdat er mensen in rare pakkies in zitten? En explosies?

Welke films verdienen volgens jou dan wel die nominaties?
Weer een type film a la Moonlight?

Infinity War lijkt mij toch een stuk moeilijker om te laten slagen dan zo’n film.
Zoveel karakters, een badguy die nog tijd krijgt en werkt, spectaculaire actie, goede acteerprestaties, humor die de meeste pure comedy’s dit jaar niet eens zo geslaagd brengen dat de zaal continu lacht, een emotioneel en origineel einde, en het lukt allemaal ondanks alle druk die erop staat door fans en het budget.

Een oscar film moet dus iets zijn wat eventueel echt gebeurd is of in ieder geval realistisch genoeg dat het echt gebeurd zou kunnen zijn? Anders telt het niet mee.

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

dakai-world,

Zo te horen hebben we een DC fan ,
Bekritiseer de DCEU maar of zij wel genomineerd worden voor een gouden kalf

chefry1983

Avatar

Waarom doet Marvel zoveel moeite voor black panther? Die film was vrij matig en niet zo heel bijzonder. Infinity war is echt op alle vlakken beter

dakai-world

Avatar

^Friet

Moonlight was in zoveel opzichten de minst geschikte kandidaat om de Oscars te winnen. Zoals ik zei, er is genoeg op en aan te merken op hedendaagse Oscar-circus.

Het gaat niet om de pakjes en explosies, maar eerder om het verhaal. Laten we het niet verder opblazen dan het is, maar Avengers Infinity Wars blijft redelijk oppervlakkig als je ze met andere films zou moeten vergelijken die wel meer diepgang bieden, dus meer kans zouden moeten maken op de Oscars. Nogmaals, het is grijs gebied. Het is een kwestie van smaak en hoe graag ik ook (vaker dan eens) de MCU-films in de bioscoop bekijk, blijft het voor mij wel een genre dat niet erg geschikt is om genomineerd te worden.

Groter betekent niet beter. En vooral niet als je verhalen wil vertellen.

@Skaffa
Neen, als je mijn commentaren ziet onder eerdere DCEU-artikelen, weet je dat ik uiterst kritisch ben over wat Warner Bros. heeft gedaan met de DCEU. De DCEU mag zich in de verste verte niet vergelijken met de MCU. Ze hebben nog redelijk wat werk aan de winkel, willen ze ook maar een glimpje kunnen stelen van de MCU.

Frietgezicht

Avatar

Tja diepgang. Ik kijk echt nu naar het grote geheel. Maar bij beste oscarfilms moeten vaak acteurs of actrices ook prijzen winnen voor beste (bij)rol. Dat lijkt al een 1ste eis om kans te maken op oscar beste film.

En tja diepgang. Thanos heeft diepgang ;)
Ik kijk meer naar het totale plaatje. Ik weet ook niet welke films straks wel de nominaties krijgen. Makkelijker vergelijken. Spreek je dan weer ;)

dakai-world

Avatar

^Friet, klopt ook. Je hebt zeer zeker een punt, maar ik denk dat onze meningen verschillen in de nuances.

Thanos had inderdaad iets meer diepgang dan de gemiddelde "I want to destroy the world, because"-MCU villain. Desalniettemin vind ik Killmonger tot nu toe het best uitgewerkt. Dus als we een villain zouden moeten nomineren, zou ik hem het meest gunnen. Daartegenover vind ik BP dus wel een veel minder geslaagde film dan Infinity Wars. BP was gewoon "meh" in mijn ogen. Het kwam (buiten Killmonger) nergens echt tot leven. Ik vond de meeste side characters nog interessanter dan BP zelf. Dat is en blijf natuurlijk mijn mening.

Over Infinity Wars. Ik kan de film zoveel waarderen, juist omdat we al ruim 10 jaar hebben uitgekeken naar Thanos en hij viel na 10 jaar gelukkig niet tegen. Dus MCU heeft enerzijds zijn belofte ingelost en werkte al jaren naar dit hoogtepunt toe en het voldeed aan de verwachtingen. Je bent als kijker veel meer "invested" in het grotere verhaallijn. Natuurlijk, dat verdiend een prijs op zich, omdat dit wel de eerste film is die in zijn hoedanigheid een heel filmuniversum heeft opgezet waarin alles met elkaar verbonden is. Chapeau voor Kevin Feige.

Master Of Films

Avatar

dakai-world "Ik vond Infinity Wars een uitmuntende superheldenfilm, maar ondanks dat het gelikt in elkaar zat en er weinig op aan te merken viel, zou het wel van de zotte zijn als een film als deze genomineerd zou worden voor een Oscar."
Even de advocaat van de duivel. Infinity War is een film. Een Academy Award is niets minder dan de belangrijkste filmprijs in de Verenigde Staten. Popcorn vermaak staat hier echt buiten, of was je vergeten dat b.v. Titanic en LOTR:The Return of the King samen 22 Oscars gewonnen. Beide zijn geen arthouse, maar "popcorn" films!

dakai-world "Dat de Dark Knight wel genomineerd was, vond ik enerzijds dan wel weer terecht, omdat de film iets verder ging dan simpelweg een popcornvermaak zijn."
Een film met man verkleed in een vleermuispak probeer jij goed te praten door te zeggen dat deze meer is dan popcornvermaak is. Graag ook een simpele verklaring waarom Avatar van JC een Oscar nominaties kreeg voor Best Motion Picture of the Year en Best Achievement in Directing. Ga je me ook vertellen dat Avatar meer dan popcornvermaak is.

Mav Damian

Avatar

Ik ben het toch wel eens met dakia-world. Hoe geweldig ik Avengers Infinity War vind ik persoonlijk dat het niet direct hoort bij de belangrijkste categorie van de Oscars net zoals bij Black Panter.
Ik denk dat de redenen bij Infinity War te maken heeft met tijd en ruimte in het verhaal door te veel personages, maar dat is wat ik erover vind.

Ang3l

Avatar

Laat ik voorop stellen dat ik echt een marvel fanboy ben, maar voor Oscars zijn die films toch niet geschikt? Op kostuum of SFX na dan.

Je hebt Blockbuster popcorn vermaak en je hebt de Oscars, maar zelden dat er een overlap in zit. Idd meer iets voor de MTV awards.

Artificialis

Avatar

En wat heeft Zwarte Panter precies gedaan waarvoor deze film in aanmerking zou komen voor een Academy Award? Sterker nog, er zelfs meer voor in aanmerking zou komen dan het verreweg superieurdere Avengers: Infinity War? Of zijn de Oscars bedoeld voor de meest politiek correcte films van het jaar?

Frietgezicht

Avatar

Kom op FT, waar blijft de poll. Infinity War of Black Panther, welke verdiend een nominatie beste film? Infinity, Panther, geen van beide. Zondag? Top!

STYD

Avatar

@Guyon2002, dit moet wel de domste comment zijn die ik dit jaar heb gelezen.

BP was echt een topfilm. Maar ik zie ze geen Oscars Winnen. Killmonger was wel verdomd goed, MBJ was wel goed hoor.

En hou eens op met discriminatie, zwarte dit zwarte dat. Beoordeel de film nu gewoon als een film. Waarom zo obsessed met kleur, pfffffffff.

Sunspot

Avatar

BP was zo matig in meerdere opzichten, is echt puur om de huidige tijd, feit dat het een 'zwarte superheldenfilm' was, maar uiteindelijk stelde het gewoon niks voor.

Infinity War was ook matig, had echt meer verwacht, CGI was soms ook te game-achtig.

Hoewel Thanos uber gedaan was, maar leek soms ook een game te komen lopen.

Daarom blijf ik dus Xmen First Class (en DoFP ook wel) en bijvoorbeeld Civil War het beste wat CGI betreft.

Denk ook omde omgevingen, zo min mogelijk green screen denk? Want die scenes met Thanos en Dr. Strange waren zo matig man, als een game.

Terwijl bijv. Civil War zo goed is gedaan, omgeving was zeker echt? Zag er zo realistisch uit, net als Xmen First Class, de scenes met actie, zo goed gewoon!

Sunspot

Avatar

@Dakai-World

Who care uiteindleijk, Oscars stellen niks voor uiteindelijk, wie maalt er nou om behalve Hollywood (elite meer), wat mensen die filmkenners willen zijn in bepaalde genres vooral en de acteurs zelf misschien, sommigen.

Het zijn altijd het zelfde type films anyway.

Oscars hebben mij nooit geboeid, als kind al vond ik het onzin, merkte toen al dat het altijd hetzelfde soort films zijn en waarom zou dat zijn.

Elite, oude fossielen, vooral nu, die alleen bepaalde genres accepteren, vantevoren is zelfs al makkelijk te voorspellen welke film gaat winnen. Pffff, serieus, die Oscars interesseert het grootste deel niet eens, waarom zou je ook.

Net als met recensies, zo een onzin in de meeste gevallen, smaken verschillen ook dik.

En ook zo nep he, oh ja, die is goed, Oscars gewonnen, MOET je wel goed vinden :

Sunspot

Avatar

@Frietgezicht

INderdaad, daarom zou IW wel mogen winnen, aan de acteurs ligt het sowieso niet, verhaal ook niet.

Maar zijn snobs bij de Oscars, weet iedereen toch. Het moet idd een superdrama zijn, iedereen weet dik van tevoren al welke soort films.

Daarom, interesseert mij totaal niet dat neppe gedoe met Oscars.

Sunspot

Avatar

@Artificialis

DAt soiweso, PC dus. WAaorm denk je dat ze voor BP gaan,omdat het Hollywood is uiteindelijk.

Hollywood is zo PC als maar kan, de elite vooral, in hun ivoren torentjes, denkend dat ze de wereld moeten laten zien hoe he tmoet haha.

Sunspot

Avatar

@STYD

Omdat we dat zo krijgen gepresenteerd, al die zwarten en zo opeens over hoe prachtig het is, eindelijk zwarte cast, kan werken etc.

En de film zelf, over kolonisten, die WArmonger ook, rot op met dat soort shit.

Ze moeten een keer vergeten en doorgaan, bouw eens wat op voor een keer. Net als Afrika man, kunnen het gewoon niet, zelfs niet met zoveel hulp van buitenaf, bodemloze put, dictators etc.

Zelfs China heeft het goed door, dat land is al tijdje bezig met Afrika grotendeels te veroveren op een zeer geraffineerde manier, tja, begrijpelijk eigenlijk wel.

Afrika kan zelf niks, daarom zijn zwarten, Afrikanen ook zo blijf met BP. En de SJW's ook en pushen dat waar ze kunnen, Hollywood bijv :).

jordicraft

Avatar

Ik zou de score van Avengers Infinity War ook insturen. In dit deel vond ik hem zelf toch wel uitzonderlijk goed. Black Panther zie ik zelf niet iets winnen, ik zie het nergens ergens in uitblinken. Het acteerwerk is oke, de effecten naar mijn mening slechter dan Avengers, Muziek, wel oke, Directie/picture, mogen ze hopen

Colruiter

Avatar

Beste film en beste script??? Als ze bij de Oscars de nieuwe categorie 'Beste Zwarte Superheldenfilm' invoeren, dan heeft de film een kans.

Moviewheels

Avatar

De Academy kan het in deze situatie nooit goed doen; kiezen ze voor de film, zijn ze politiek. Kiezen ze er niet voor, zijn ze racistisch..... Black Panther was een hele matige film .... Disney heeft voor deze strategie gekozen om een correct statement te maken.... Oprechtheid is ver te zoeken

Artificialis

Avatar

Sunspot laat in ieder geval ruim van zich horen.

Mav Damian

Avatar

^ Die vooral lachwekkend is, zeker die laatste reactie.

Sunspot

Avatar

^

Hoe zo is het lachwekkend, het heeft er toch echt alle schijn van hoor :).

STYD

Avatar

@sunspot, sorry Guyon2002. Ik neem het terug. Sunspot heeft je overtroffen met letterlijk de domste en belachelijke reactie van 2018. Wat een mogelijke nominatie van BP met een bepaald mens kan doen. Wat jij er allemaal bij haalt is toch echt van zo een absurd laag niveau dat jij onmogelijk een volwassen persoon kan zijn. China, zwarten, vergeten, dictators, bodemloze put. Dude jij hebt issues man. Dat je zoiets denkt moet je zelf weten maar dat je zoiets ook nog post is wel erg. Laat me raden, je bent GEEN racist haha?

Sunspot

Avatar

^
Je gaat wel erg ver eigenlijk.

Zie niet in waarom eigenlijk. Vertel.

Ik beperk me in het bericht juist, kaders zijn er duidelijk, moet je wel kunnen zien natuurlijk :).

nieuwslaatste nieuws